Sydney | Plog | My week in lunches & brunches

(English text below)

Update! Ik heb het appartement gekregen 🙂 Aankomende zaterdag ga ik het contract tekenen en volgende week dinsdag, de 29ste, krijg ik de sleutel. Foto’s volgen!

De post van vandaag is een plog (picture blog) van mijn lunches en brunches van vorige week. De inspiratie kwam van…..tja, het begon allemaal maandag..

Maandag

MaandagVroeg in de ochtend, slaap amper uit de ogen, vertelt een collega vlammend over een goede ervaring die ze had bij een nieuwe burgertent. Ik was meteen wakker. De lunch bestond dus uit deze burger en ik kan je vertellen dat er niets over gelogen was. Instagramwaardig en dus ook blogpostwaardig, al zeg ik het zelf. Et voilà: het idee voor deze post was geboren. Dit was absoluut de lekkerste – gekochte – burger die ik ooit gegeten heb. Die nuance is belangrijk, want er zijn iemand’s eigengemaakte burgers waar geen enkele gekochte burger aan kan tippen 😉

DinsdagDinsdag

Het voedingscentrum heeft me goed opgevoed, want na zo’n burger was het tijd voor een balansdag met deze salade. Beetje slechte foto zie ik nu, want het lijkt alsof er alleen maar ‘groen’ in zit, terwijl er ook heel veel bruine rijst, noten en gegrilde kip in zit. Nou ja, dat moet je dan maar van me aannemen 🙂

Woensdag

WoensdagDeze Pad Thai heb ik nu al een paar keer gehaald, ze maken hem vers voor je en hij zit vol groentjes (kijk mama, ik zorg goed voor mezelf!) Geweldige lunch en dat voor nog geen 6 euro. Kan ik het zelf niet voor maken en hij smaakt net zoals in Thailand.

 

DonderdagDonderdag

Eigenlijk wilde ik jullie vandaag de ogen uitsteken met sushi, maar toen had ik een workshop waarbij de lunch verzorgd werd. Ook niet verkeerd. Deze wraps waren rijkelijk belegd met spicy tonijnsalade, een mix van noten en avocado en nog veel meer. Niet slecht, zo verzorgd worden en die sushi, ach die komt wel weer een keer.

Bonus:

KoffieAls het zonnetje doorbreekt is het tijd voor koffie met een koekje van de Italiaan om de hoek. Zelfgebakken biscotti’s gaan er altijd in en deze ruiken naar Sinterklaas (kruidnootjes). Extra bonus: de Italianen schrijven mijn naam goed 🙂

 

 

 

VrijdagVrijdag

Yes, vrijdag! En om dat te vieren haal ik deze burrito bowl. Dat is dus een burrito, alleen dan zonder de wrap. Semi-verantwoord bezig zijn noemen we dat 😉 Spicy kip, bruine rijst, salsa, guacamole, crème fraîche, the works! Voor het eerst gegeten in Colombia, maar aan de andere kant van de wereld smaakt het ook prima.

Zaterdag

ZaterdagTja, toen was het weekend en kan ik natuurlijk niet ineens foto’s gaan posten van geroosterde boterhammen. Dus dan moet ik maar gaan brunchen, zit niets anders op. Zwaar hoor, zo’n blog 😉 Brunchen is hip in Sydney, het aantal tentjes waar je all day breakfast kunt krijgen tuimelen bijna over elkaar heen en dus is de keuze reuze. Een echte brunch klassieker, deze eggs benedict, met spinazie en gerookte zalm.

ZondagZondag

Een druilerige dag vandaag, perfect voor musea en lange brunches met de krant op schoot. Nog zo’n klassieker: avocado op toast met cherrytomaatjes, groene pesto, cream cheese en een gepocheerd ei op zuurdesem brood. Dit exemplaar was echt perfect, dus naar dit tentje ga ik zeker nog eens terug.

`S avonds hou ik het de hele week bij (verse) soep met salade, makkelijk, snel en vooral: licht. En dat is wel nodig, als je elke dag zo uit lunchen gaat 🙂

Hey Marthe, wat eet jij `s middags? Kennen ze in São Paolo ook zo’n ‘uit eten cultuur’ voor de lunch, of neem je je eigen eten mee? En wat eet je dan? Vast geen boterhammen met kaas 🙂 Overigens heb ik de kaas hier nog niet durven proberen. First things first: pindakaas boven alles.

Tot volgende week maandag, dan een post over het openbaar vervoer, inclusief filmpje van de omklappende bank in de trein!

Xx Inez

PS: ik heb het er eens met mijn collega’s over gehad en die raden me aan om pindakaas te halen bij winkels met buitenlandse producten. Ik durf niet te hopen dat ze daar Calvé hebben, op dit moment ben ik al gelukkig als het beter is dan wat ik tot nu toe heb gegeten… Let the Google search begin!

 

Update! I got the apartment! This Saturday I will go and sign the contract and Tuesday in a week, the 29th, I will get the key. I’ll post pictures later!

The post of today is a plog (picture blog) of all my lunches and brunches from last week. The inspiration came from…..well, it all started on Monday…

Monday

MaandagEarly in the morning, hardly awake, a colleague tells a story about a very good experience she had at a new burger place. I was immediately awake. So needless to say, my lunch that day was this burger and I can tell you she told the absolute truth. Instagram worthy and thus also blog post worthy. Et voilà, an idea for a post was born. This was the best – bought – burger I have ever had. That nuance is important, since there are someone’s homemade burgers that no bought burger could ever top 😉

TuesdayDinsdag

All those government campaigns really worked, because after a burger like that, I figured it was time for some balance in my nutrition. Enter: the salad. A bit of a misleading picture, since it looks like there were only greens in it, even though it is filled with brown rice, nuts and grilled chicken. Well, you will just have to take my word for it 🙂

 

Wednesday

WoensdagThis Pad Thai is already a recurring favourite: it is made fresh on the spot and it is filled with vegetables (look mommy, I’m taking care of myself!) Great lunch, less than 6 euro and tastes just as the ones I had in Thailand.

 

 

ThursdayDonderdag

The plan was to get you guys all jealous by getting some sushi for lunch, but then I had a workshop in which lunch was provided. Not bad, not bad at all. These wraps were filled with all kinds of yummieness (yes, I made up a word): spicy tuna salad, nuts, avocado and so much more. It is nice to be taken care of like that, makes me almost forget I wanted to get sushi 🙂

Bonus:

KoffieWhen the sun comes out, it is time for coffee with a cookie from the Italian guys around the corner. Homemade biscotti’s are always a good idea and these smell like Sinterklaas (for those of you familiar with the Dutch tradition and most of all: the candy:), they smell like ‘kruidnootjes’. Extra bonus: the Italian guys know how to write my name 🙂

 


FridayVrijdag

Yes, friyay! And to celebrate I get this burrito bowl. That’s a burrito, without the wrap. Pretend-healthy is what we call that 😉 Spicy chicken, brown rice, salsa, guacamole, crème fraîche; the works. First tried this in Colombia, but it is just as good at the other end of the world.

Saturday

ZaterdagThen the weekend came ‘round and I couldn’t just resort to posting pictures of toast. What kind of blogger would I be!? So then poor me just had to go out for brunch 😉 In Sydney, brunch is the word, the number of spots where you can have all day breakfast are almost too many to count, so you can go somewhere else every day. A true classic for brunch are these eggs benedict with spinach and smoked salmon.

SundayZondag

A bit of a drowsy day today, perfect to visit musea and to have long brunches with the weekend newspaper. Another classic: avocado on toast with tomatoes, green pesto, cream cheese and a poached egg on sourdough. This was really done well, so I will visit these guys again.

For dinner I stuck to (fresh) soup and salad this week, easy, quick and mostly: light. And that is kind of a requirement, when you have lunch like this every day 🙂

Hey Marthe, what do you have for lunch? Are they high on going out for lunch in São Paolo too or do you bring your own? And what do you bring then? I bet they aren’t cheese sandwiches:) I haven’t dared to try the cheese here yet. First things first: peanut butter before anything else.

Next Monday my post will be all about the public transport and my commute, including the movie of the flipping couch!

Xx Inez

PS: I have discussed it with my colleagues and they advised me to go look for peanut butter in stores that sell foreign products. I don’t dare to hope they have Calvé, but anything is better than the stuff I’ve had until now… Let the Google search begin!

2 thoughts on “Sydney | Plog | My week in lunches & brunches”

  1. Hey Inez ja we zien dat je goed voor jezelf zorgt want dat ziet er allemaal even lekker uit en wij maar een boterham met kaas eten xxx

  2. Wij lunchen ook elke dag buiten de deur. Daar krijg ik zelf een toelage voor! Maar mijn lunches zien er niet zo fancy uit als die van jou 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *