Sydney | The List – Things I’ve Learned (3)

Lunch with a view.... <3
Lunch with a view…. <3

(English text below)

Ja ja, het is weer tijd voor een ‘Things I’ve learned’! Ik vind dit altijd een leuke blogpost om te schrijven en ik vind het eigenlijk vooral leuk dat ik na 3 maanden nog redelijk gemakkelijk met een nieuwe lijst op de proppen kan komen πŸ™‚ So, you ready? Here we go:

 • Zo typisch: rund, lam en varkensvlees hebben allemaal hun eigen reclamecampagne. Spotjes op tv, billboards, the works. Vraag me eigenlijk af waarom kip niet zijn eigen campagne heeft…. Beetje zielig πŸ˜‰
 • Kinderen hier moeten schooluniformen aan, compleet met strooien hoedjes voor de jongens.
 • Ik schreef al eerder over de koffie in Sydney, die lekker is. Nadeel: de meeste koffiebarretjes zijn al ergens tussen 14:00 en 15:00 uur dicht. Wat moet ik dan als ik om 16:00 uur nog koffie wil? Hallo!? (insert Adele voice πŸ˜‰ )
 • Vliegen hier zijn gi-gan-tisch. Ik meende serieus dat ik een horzel binnen had, maar nope, ‘gewoon’ een vlieg. Kun je ze wel makkelijker uit de lucht meppen, dat dan weer wel.
 • Reclamemateriaal zoals wij dat kennen – folders van de Hema, Albert Heijn, Etos etc – kennen ze hier niet. Ik krijg alleen flyers in de bus van real estate agents die mijn huis willen verkopen en restaurants in de buurt.
 • Bloemen zijn hier bizar duur. Bosje rozen, je weet wel, zoals de Appie ze ook heeft: 30 dollar. Dat is bijna 19 euro! En dan blijft een bos maximaal een week staan, eeuwig zonde.
 • Het briefgeld heeft een plastic laagje. Zodat je er mee kunt gaan zwemmen. Really.
 • Weet je wat zijn eigen reclamecampagne zou moeten hebben? Kangaroe. Donderdag kangaroe steak tartare gegeten, was geweldig!
 • Kerstdecoraties als het 42 graden is. Ik weet niet hoe jullie dat zien, maar in mijn hoofd past dat niet. Een witte kerst hebben wij natuurlijk ook al jaren niet meer gehad, maar hier is kerst een bbq aan het zwembad. Dat zijn twee onverenigbare dingen voor mij.. Een aparte blog over Kerst en mijn plannen komt overigens later nog, dat is nu nog te vroeg, de Goedheiligman is het land nog niet eens uit πŸ˜‰

Hoop dat jullie allemaal een geweldige week hebben, stay warm πŸ˜‰

Xx Inez

PS: Omdat ik volgende week in Nieuw-Zeeland ben, heb ik voor aankomende maandag een nieuwe ‘Things I’ve learned’ klaar staan. Lekker lui, ik weet het, maar hey, ik heb vakantie πŸ˜‰

PPS: Gisteren was ik boodschappen aan het doen in een jurkje en mijn slippers (of thongs, zoals ze hier zeggen πŸ˜‰ ) omdat het simpelweg zo warm was en uit de stereo blies ‘Have yourself a merry little Christmas’… Seriously, te raar dit.

 

Wohoo, it is that time again: another ‘Things I’ve learned’! I really like writing these posts and I actually even like it better that after 3 months I am still able to create a new list fairly easily πŸ™‚ So, you ready? Here we go:

 • So typical: beef, lamb and pork all have their own campaign. On tv and everything. It actually makes me wonder why chicken doesn’t have one. Bit sad for the good ol’ chicken, no? πŸ˜‰
 • Kids here have to wear school uniforms, complete with a boater for the boys.
 • I’ve already wrote in a different post that I really like the coffee in Sydney. Drawback: most of the coffee shops close somewhere between 14:00 and 15:00 hrs. Where am I supposed to get a coffee at 16:00 hrs then? Hello!? (insert Adele voice πŸ˜‰ )
 • The flies here are gi-gan-tic. I seriously thought I had a gadfly in the apartment, but nope, it was ‘just’ a fly. Because they are so huge, they are easier to smack out of the sky on the fly, that’s an advantage….I think πŸ˜‰
 • The door to door folders and booklets as we know them – you know the type; from Hema, Albert Heijn, Etos etc – are unknown to the Ozzies. The only flyers I receive are those from real estate agents that want to sell my house and of restaurants in my neighbourhood.
 • Flowers here are ridiculously expensive! A small bunch of roses: 30 dollar. That is almost 19 euro! And then it will not last longer than about a week, such a shame.
 • The banknotes here are laminated. So you can take them for a swim. Seriously.
 • You what should have their own campaign? Kangaroo. Last Thursday I had kangaroo steak tartare, it was awesome!
 • Christmas decorations and lights when it is 42 degrees. I don’t know about you guys, but that really doesn’t fit in my head. I know we haven’t had a proper white Christmas in ages, but here Christmas is a bbq at the pool. Those things just don’t match for me… A separate blog on Christmas and my plans will come online later, that is too early now, Sinterklaas hasn’t even left the country yet πŸ˜‰

Hope you all have a great week, stay warm πŸ˜‰

Xx Inez

PS: Because I will be in New Zealand next week, I have another ‘Things I’ve learned’ set up for next Monday. Nice and lazy, I know, but hey, it’s my holiday πŸ˜‰

PPS: Yesterday I was doing groceries in a dress and flip flops (or thongs, as they say here πŸ˜‰ ) because it was just that good of a weather and the stereo was blaring ‘Have yourself a merry little Christmas’ and I just couldn’t compute… Seriously.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *