Sao Paulo| Loop met me mee naar kantoor

 

foto

Hallo allemaal,

 

Het leek me leuk om jullie mee te nemen naar mijn kantoor. Om een iets beter beeld te krijgen van hoe Sao Paulo eruit ziet. Ik doe er lopend ongeveer 15 minuten over. Wat voor Sao Paulo standaard erg dichtbij is. Er zijn 2 winkels op loopafstand van mijn appartement en daar loop ik 35 en 45 minuten op. De andere winkels zijn een stuk verder en die doe ik met de metro, bus of met een taxi.

We beginnen hierboven met het uitzicht van mijn apartment op de 16de verdieping op een vroege ochtend. Het word hier trouwens heel snel licht, binnen 10 minuten was deze foto totaal anders.

foto 4

We beginnen in mijn straat. Ik sta hier voor mijn appartement. Je hebt hier veel bomen en groen overal. ook aan de rechterkant is er een heel groot leegstaand ziekenhuis. Daar wil ik snachts een keer binnen gaan kijken.

foto 2

Dit is net voor Avenida Paulista en het zijn allemaal eet tentjes. In het weekend staat er een dj die ik tot in mijn appartement kan horen. Het ziet er savonds altijd heel gezellig uit. Toen ik hier net was in augustus stond dit er ook en toen opeens was het weg en opeens ook weer terug. Geen peil op te trekken die Brazilianen 😉

foto 1

En daar is ie dan Avenida Paulista de Wallstreet van Sao Paulo. Altijd super druk met auto´s behalve op zondag dan is de straat overdag vrij van auto´s. Dat is echt super raar zoon drukke grote straat zonder auto´s. Je kunt het ook zien in het helicopter filmpje!

foto 7

Dan gaan we Alameda Pamplona af. Overal rond dit stuk staan kraampjes met koffie en een soort cake in verschillende smaken en dat eten ze hier dan als ontbijt. De cake is niet zo zoet als al het andere eten hier. En op elke hoek zitten lanchettes waar je ook kunt ontbijten en lunchen. Meestal met allemaal gefrituurd eten

foto 9

Je ziet het niet goed op de foto hier maar het loopt behoorlijk naar beneden. Als het regent doet dit niet onder voor een schaatsbaan. De schade is 1 keer hard op mijn gezicht gegaan en een keer hele toffe Micheal Jackson moves staan maken maar me gelukkig kunnen herpakken. De eerste maand was deze weg oplopen ook erg leuk. Mijn collega vertelde al als je boven komt zonder buiten adem te zijn dan ben je een echte paulistaan. En ondertussen lukt dat alweer wat maandjes. Maarja dat mag ook ook wel met 3 keer per week naar de sportschool gaan.

foto 8

Dan slaan we Alameda Lorena in en daar is ons kantoor. Als ik de andere kant op loop voor ongeveer 15-20 minuten kom je bij onze flagship store uit.

Gezellig dat je met me mee naar het werk liep vandaag. Ik hoop dat jullie nu een iets beter beeld hebben van hoe het er hier uitziet.

Suggesties voor blogposts zijn altijd welkom!

Beijos Marthe

 

 

One thought on “Sao Paulo| Loop met me mee naar kantoor”

  1. Gefrituurd ontbijt? Gatver. Geen wonder dat de meeste mensen daar er ook wel een paar kg eraf mogen hebben.
    Die steile straat omhoog fietsen zal ook geen optie zijn gok ik? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *