Sydney | New Zealand – Part 1 – Overview

Hello New Zealand!
Hello New Zealand!

(English text below)

We zijn weer terug! Beetje gaar – ik dan – want ik ben vanuit het vliegveld rechtstreeks naar kantoor gegaan en de wekker ging al om 4 uur, maar wat een geweldige reis! Ik denk dat ik een blog of 2-3 moet reserveren voor de verschillende plekken waar we geweest zijn en alles wat we gedaan hebben. Alleen al over de Lord of the Rings tour, maar ook de Hobbit tour én de Tongariro alpine crossing zou ik makkelijk 1000 woorden kunnen schrijven. En dat ga ik echt doen – beloofd – als ik wat geslapen heb. Als voorproefje in ieder geval alvast wat foto’s en een kort overzichtje van onze week!

Wellington

The windiest little city on the planet en dus verbrand je levend als je niet oppast, dus ja, we zijn verbrand. What else is new? 😉 Op zondag hebben we de Lord of the Rings tour gedaan, die dus geweldig was. Zoveel te vertellen hierover, komt snel online, beloofd, maar check voor nu alvast deze foto’s!

LOTR!!!!
LOTR!!!!
More LOTR!!
More LOTR!!

 

 

 

 

 

 

 

Hamilton

Dit stadje deden we vooral aan zodat we konden gaan caven en blackwater raften tussen de gloeiwormen. Dat was een fantastische ervaring, helaas laten de gloeiwormen zich niet goed fotograferen, dus zul je het hiermee moeten doen 😉

Before group picture
Before group picture
The glow worms
The glow worms

Rotorua

Geisers, een Maori cultural experience met traditionele maaltijd en de dag erna: Hobbiton, oftewel: de Hobbit tour! Ook dit was echt ge-wel-dig! We waren maar 1 nacht in Rotorua en voor wat de geur betreft is dat alleen maar beter – yuck! – maar had het niet willen missen.

Geysers
Geysers
Maori cultural experience
Maori cultural experience
Hobbiton!!!
Hobbiton!!!

Taupo – Tongariro alpine crossing

Naar Taupo gingen we omdat we de alpine crossing wilden doen. Een hike van 20 km, waar je ongeveer 7 uur over doet met nog eens een kleine 3 uur er bovenop omdat we een kleine side track deden. Deze hike is op zichzelf al prachtig, maar als je weet dat de bergen gebruikt zijn in Lord of the Rings en dat je dus letterlijk Mordor inloopt, dan maakt dat het wel extra speciaal. De side track was om dan ook nog Mount Doom te beklimmen want als je er toch bent… Het was ongelofelijk intens, we hebben nog steeds spierpijn – en blaren – maar kijk eens wat een prachtige plaatjes!

Crossing 1Crossing 3

 

 

 

 

 

Crossing 5
Yes, that’s me! :-)

Auckland

Ok, eerlijk is eerlijk, naar Auckland gingen we vooral omdat vanuit daar het makkelijk, snel en betrekkelijk goedkoop vliegen is naar Sydney, maar het is ook best een leuk stadje. We hebben wat souvenirs gekocht, wat door de stad geslenterd en vooral rustig aan gedaan, want vanmorgen moesten we alweer heel vroeg op.

Auckland Sky Tower
Auckland Sky Tower
Albert Park
Albert Park

 

 

 

 

 

 

Xx Inez

PS: Staat bij jullie de kerstboom al? Al helemaal in de kerststemming? Dan zorg dat je vooral de blog van volgende week maandag niet mist, it will be a very special Christmas edition!!! 🙂

 

We’re back! Feels a bit like I’ve been run over by a bus, since I went to the office straight from the airport and we were up at 4 this morning, but what an amazing trip! I feel like I have to dedicate at least 2 or 3 blogs on the various places we’ve been and on everything we’ve done. On the Lord of the Rings tour alone, or the Hobbit tour or even the Tongariro alpine crossing I can easily write 1000 words and then some. Which I will do, promise, but later, once I’ve slept a bit 😉 As a little taste of what is coming – and to show off profoundly 😉 – hereby already a few pictures and a short description of the places we’ve been this week!

Wellington

The windiest little city on the planet means burning alive if you don’t watch yourself. Which we didn’t. Naturally. So we were two happy little lobsters in Wellington, but what else is new? 😉 We did the Lord of the Rings tour on Sunday about which I cannot rave enough. I have so much to say about this, will do this soon – promise – but for now, just take a look at the awesome photos!

LOTR!!!!
LOTR!!!!
More LOTR!!
More LOTR!!

 

 

 

 

 

 

Hamilton

We mostly added this city to the list because we wanted to go caving, and blackwater rafting with the glow worms from here. That was an amazing experience, unfortunately the glow worms are not very photogenic, and so you will have to do with these pictures 😉

Before group picture
Before group picture
The glow worms
The glow worms

Rotorua

Geysers, a Maori cultural experience with traditional meal and the day after: Hobbiton! Or: the Hobbit tour! This was again a-ma-zing! We only stayed in Rotorua for one night and for the smell alone that was enough – yuck! – but wouldn’t have wanted to miss it.

Geysers
Geysers
Maori cultural experience
Maori cultural experience
Hobbiton!!!
Hobbiton!!!

Taupo – Tongariro alpine crossing

Taupo was on the list because of the alpine crossing you can do. It’s a full blown 20K hike, which will keep you occupied for at least 7 hours and we added another 3 hours on top of that because we did a little side track. The hike is in itself already amazing, but when you know the mountains have been used in Lord of the Rings and you are thus literally walking into Mordor, that’s the true icing on the cake. The side track was to climb Mount Doom, because well, if that opportunity presents itself…. It was super intense, we are still sore – and have blisters – but look at the amazing pictures!

Crossing 1Crossing 3

 

 

 

 

 

Yes, that's me! :-)
Yes, that’s me! :-)

Auckland

Alright, to be fair, we actually went to Auckland because the flight back to Sydney from there is easy, quick and relatively cheap, but it is actually also a really neat little town. We’ve done some souvenir shopping, walked around the city for a bit and mostly just took it easy, because that alarm clock got us up nice and early again this morning.

Auckland Sky Tower
Auckland Sky Tower
Albert Park
Albert Park

 

 

 

 

 

 

Xx Inez

PS: Did you guys put up the Christmas tree already? Are you all feeling festive? Then make sure you don’t miss next week’s blog, because it will be a very special Christmas edition!!! 🙂

5 thoughts on “Sydney | New Zealand – Part 1 – Overview”

  1. Hallo Inez

    Wat een mooie ervaring en geweldige mooie foto’s van wat jully in nieuw zeeland hebben gezien en gedaan weer iets dat je kan afstrepen dikke kus Tilly

  2. Bij dat Tongariro mountain lake, stond je daar nou met wijde armen te vertellen dat Mount Doom op die plek in de film, “zonne groote vuurbal jonguh!” had gespuwd? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *