Sao Paulo| Op naar Nederland

Het is vandaag zo ver. Na 5 maanden is het tijd om op het vliegtuig te stappen en vrienden en familie te gaan zien in Nederland.

Ik moet zeggen ik ben er ook echt even naar toe om iedereen weer te zien en lekker een dikke 2 weken te vertoeven in Nederland. En natuurlijk vrij te hebben. Daarbij moet ik ook mijn visum regelen anders werd ik het land uit geknikkerd.

Een kleine update van mijn journey so far:

Ik ben nog steeds erg blij dat ik hier zit. En mijn baan is zeker een uitdaging voor me. De 5 maanden zijn voorbij gevlogen. Ja zeker is het niet altijd makkelijk. Zeker niet als het lichamelijk niet allemaal even lekker gaat. Ik heb nog steeds last van allergien maar ben er wel waarschijnlijk achter wat het is. Kokosnoot gaan we maar niet meer eten of drinken. Maar in Nederland gaan we wel even langs de dokter (dat vertrouw ik toch meer dan hier)

Wel merk ik dat er veel verschillen zijn in cultuur. Erg leuke verschillen, zo vind ik de Brazilianen veel opener en oprechter. Je kunt zo bij de familie voor een barbecue aanschuiven en ze behandelen je als familie. Maar op het werk is het af en toe lasting. Ze zijn het niet gewend om veel met cijfers, targets, kpi´s te werken en het veranderen van habits is soms frustrerend maar als de wil er is komt de rest vanzelf. Af en toe mijn Nederlandse koppigheid opzij zetten en mn geduld word ook op de proef gesteld. Maar dat is perfect voor mij want dat zijn nou net niet mijn sterkste kanten 😉

En zoals jullie al hebben kunnen lezen zie ik INEZZZZZZZ weer. Ik had echt gedacht dat ik haar 1,5 jaar niet zou zien en na die 1,5 herenigd te worden op een mooi bounty eiland. We spreken op een braziliaanse manier op whatsapp (gesprekberichten sturen) en een maandje of 1,5 geleden viel het me even zwaar. Ik miste haar zo erg. Ook omdat ik wist dat ik mijn andere vriendinnen weer zou zien. Maarrrrr toen kwam er de verrassing. En nu zien we elkaar alweer binnen een week!

Deze post zet ik nu alsvast online. Ik land rond 11.15 op Schiphol morgen vroeg en dan nog op naar Maastricht.

Merry xmas

Marthe

 

 

 

 

 

One thought on “Sao Paulo| Op naar Nederland”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *