Sao Paulo| Back again

In mijn laatste post vertelde ik al dat ik op weg was naar Nederland. Na maanden voor de eerste keer terug naar huis. In deze post ga ik vertellen hoe ik dat ervaren heb.

Ik ben aangekomen op 24 December smorgens op Schiphol. Mijn vader was voor werk in Engeland en had zijn vlucht zo geregeld dat hij ook op Schiphol rond dezelfde tijd lande. Wat me altijd zwaar valt is de treinreis na een vlucht van 12 uur. Die rotte 2,5 uur naar Maastricht zijn dan echt niet meer grappig. Eenmaal aangekomen in Maastricht was het later op de middag en ben ik nog even bij mijn oude collegas bij Lush Maastricht binnen gehopt.

Het was alsof kerst voor me uit de lucht kwam vallen. Ik was er van te voren helemaal niet mee bezig en ook door het klimaat had ik niet het gevoel dat het bijna Kerst was. Net alsof in augustus het opeens kerst is. We hebben het lekker rustig aan gedaan en 2de kerstdag gaan uiteten. Het was fijn zo te kunnen landen in Nederland.

De weken erna waren erg hectisch. Iedereen zien, sporten, visa regelen in Rotterdam en ook proberen nog een beetje tijd voor mezelf te hebben ik had tenslotte vakantie. Dat vakantie gevoel heb ik niet echt gehad en dat ga ik de volgende keer ook anders doen. Dan ga ik ook echt op vakantie. Of dat nu vanuit Brazilie is (hello Noord Amerika en Latijns amerika) of vanuit Nederland (hello Ibiza en Bali) dat weet ik nog niet goed.

Het was ook heel raar voor me om terug te zijn. Ik heb altijd in Maastricht gewoond maar het is nu mijn thuis niet meer. Tijd ging heel snel voorbij. De week voordat ik terug vloog dacht ik wel even o nog maar een week. Maar in die week keek ik er ook weer naar uit om terug te gaan naar mn huisje. Waar ik wel niet over nagedacht had is dat het opnieuw afscheid nemen is voor ongeveer 5 maanden.

Wat ik gemist heb in Nederland buiten vrienden en familie natuurlijk:

Eten: Kaas, Pindakaas, De hele appie en Brood. Wat was het heerlijk om weer lekker door de appie te lopen en alles te kunnen vinden waar ik dol op ben. Alle dingen die ik at voordat ilk vertrok kun ik weer naar hartelust eten. Brood hier is echt niet om te vreten.

Plekken: Maastricht, Amsterdam, Frozz, Coffeelovers, The salad bar en mn ren route. Alle plekken waar ik veel te vinden was.

En de laatste dingen: openbaar vervoer (voor mij is het in SP niet te doen om even de bus te pakken en de treinen zijn niet zo georganiseerd en als laatste paardrijden.

 

xx Marthe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *