Sydney | Tasmanië

Hobart main

(English text below)

Het lijkt alweer een jaar geleden, maar we zijn ook nog naar Tasmanië geweest! Het was maar een weekend, maar we hebben super veel gedaan, kijken jullie even mee? 🙂

Omdat we maar een weekend hadden, zijn we alleen rondom Hobart gebleven. Op zaterdag waren we al vroeg bij de haven voor een tour van Bruny island. Het eiland ligt op een korte, maar mooie ferry ride van Hobart. We hadden een gourmet tour – ideetje van my <3, he knows me so well 😉 – dus dat betekende eten, drinken, nog wat eten en…….eten!

Nom nom nom!
Nom nom nom!

We waren stuffed tegen de tijd dat we van het eiland af kwamen, we aten oesters, scones met bessenjam, hadden een kaasproeverij, wijnproeverij met lunch, whiskey proeverij en een chocolade, fudge en caramelproeverij. Ik bedoel, hallo… En op de weg terug, net voordat we weer de ferry op gingen stopten we ook nog bij een kersenboomgaard waar we voor een bizar klein bedrag super lekker kersen haalden.

Needless to say; I loved it 😉 Ow en de plaatjes waren ook wel mooi. Dit is de neck, een landengte die het noordelijk stuk van het eiland met het zuidelijke verbindt.

The Neck
The Neck
Strand
Selfie on the beach

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag wilden we heel graag naar een animal sanctuary. Ze hebben er koala’s, kangaroes en natuurlijk: Tasmaanse duivels. De sanctuary ligt een stuk buiten de stad, dus we hadden openbaar vervoer uitgezocht om er te komen. Helaas is het openbaar vervoer in Tasmanie nog erger dan in Limburg, want we kwamen er op zondag al snel achter dat we er met openbaar vervoer die dag Peacockniet gingen komen. Uiteindelijk toch maar een auto gehuurd en het stuk gereden, natuurlijk aan de ‘verkeerde kant’ van de weg as they do here. Een half uur, 10 grijze haren en overmatig gebruik van de ruitenwissers later…. 😉 kwamen we aan bij Bonorong Wildlife Sanctuary, waar we door deze knaap welkom werden geheten 🙂

 

Het park is geweldig. Iedereen die in Limburg ooit naar het kasteelpark Roosis geweest of naar welke kinderzoo dan ook, weet dat het leukste van alles het voeren van de dieren is. Waar je in Limburg – en everywhere else – hertjes en geitjes voert, voer je hier de kangaroes. Het gevoel op je hand is hetzelfde – kietelt! – maar het idee dat met 1 welgemikte trap deze knuffel je behoorlijk hard kan vloeren, geeft er toch wel een extra dimensie aan 😉 We mochten ook een koala aaien – zo zacht – en ook de Tasmaanse duivels kwamen even kijken:

Koala
Zo zacht!
Tas
Hello Tassie devil!

 

 

 

 

 

 

 

Zondagavond vlogen we weer terug, dus na het park was ons avontuur ook alweer bijna voorbij, maar aangezien we een kantoor hebben in Hobart, weet ik zeker dat ik er nog eens ga komen, plak ik er meteen een weekend achteraan, zeker aangezien een van de beste musea voor moderne kunst ter wereld op het eiland ligt. Good times!

Xx Inez

PS: Hoe staat het met jullie voornemens? Met mijn verkoudheid (stomme Nederlandse winter 😉 ) heb ik yoga vorige week maar overgeslagen – vond dat dat wel mocht 😉 – maar heb wel 3 nieuwe recepten uitgeprobeerd en zeker 2 kilo kersen gegeten. Guess I’m on track 😉

PPS: Ik heb mijn eerste huntsman spin in huis gevonden. Of nou ja, hij vond mij. Schoot ineens onder de bank uit waar ik op zat. Geen volwassen exemplaar, hij was ‘maar’ zo groot als mijn hand, maar toch. En hij is er nog, althans, hij was te snel dus heb hem niet kunnen vangen. Oh well, zo hebben de kakkerlakken een vriendje 😉

 

It already feels like ages ago, but we also took a little trip to Tasmania! We were only able to go for a weekend, but we’ve done all kinds of good stuff 🙂

Since time was limited, we stayed in and around Hobart. On Saturday we were up really early for a trip to Bruny island. The island can be reached by a short but scenic ferry ride. We had a gourmet tour – idea from my <3, he knows me so well 😉 – so that meant food, eating, drinking, some more food, food and ow did I mention food? 😉

Nom nom nom!
Nom nom nom!

We were stuffed by the time we left the island… We ate oysters, scones with homemade berry jam, had ourselves a little cheese tasting, a wine tasting with gourmet lunch, whiskey tasting and a chocolate, fudge and caramel tasting…. I mean, hello… And on our way back, right before we got on the ferry, we also stopped at a little cherry orchid where we got the most amazing cherries for a ridiculous small amount of money.

Needless to say; I loved it 😉 Ow and the surroundings were pretty ok too. This is the neck, an isthmus that connects the northern part of the island with the south.

The Neck
The Neck
Selfie on the beach :)
Selfie on the beach :)

 

 

 

 

 

 

 

On Sunday we really wanted to go to an animal sanctuary. They’ve got koala’s, kangaroos and naturally: Tasmanian devils. The sanctuary is a bit outside of the city, so we did a bit of research on the public transportPeacock to get there. Unfortunately the public transport in Tassie is worse than in Limburg or any other region in the Netherlands, not being one of the big cities. We very quickly realised that there was no way we would get there with public transport. So, eventually we rented a car and drove up there, on the ‘wrong side’ of the road that is, as they do here. Half an hour, 10 extra grey hairs and quite some augmented usage of the windshield wipers later…… 😉 we arrived at Bonorong Wildlife Sanctuary, where this bad boy welcomed us 🙂

The park is amazing. Everyone who has ever been to ‘kasteelpark’ in RoosLimburg or to any petting zoo ever, knows that the best thing ever is feeding the animals. Where in petting zoos you feed the goats and deer (at least; in the Netherlands), here you feed the kangaroos. The feeling on your hand is the same regardless the animal – it tickles! – but the idea that this furry creature can knock you down with one proper kick, kinda adds to the fun 😉 We also got the chance to pet a koala – so soft! – and the Tasmanian devils also came round to say hello:

Koala
So soft!
Tas
Hallo Tassie devil!

 

 

 

 

 

 

 

We already took a flight back Sunday night, so after the park and a daring ride back 😉 our trip was already over. But since we have an office in Hobart, I am certain I will be back again. And when I go, I am sure to add a few days so I can explore some more. Especially since the island has one of the best museums in the world for modern art. Good times!

Xx Inez

PS: How are your resolutions coming along? Since I brought back a huge cold from the Netherlands (stupid winter 😉 ) I skipped yoga last week – I thought that was justified – but I have tried out 3 new recipes and ate at least 2 kilos of cherries. Guess I’m on track 😉

PPS: I found my first huntsman spider in my house. Or, no: he found me. Came running from underneath the couch I was sitting on. He wasn’t full grown, he was ‘only’ as big as my hand, but still. And he is still in my house somewhere, or, that is to say; he was too quick for me, so I couldn’t catch him. Oh well, at least now the ‘roaches have a little friend 😉

2 thoughts on “Sydney | Tasmanië”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *