Sydney | Blue Mountains

<3
<3

(English text below)

Wat een verrassing! Een blog over de Blue Mountains! Hadden jullie niet gedacht he, na mijn post van vorige week πŸ˜‰ Maar all jokes aside, vandaag (ik schrijf dit al op zondag) was zeker wel een paar honderd woorden waardig. Alleen de foto’s zijn al het publiceren waard!

In eerste instantie wilde ik dit weekend in mijn eentje met de trein naar de Mountains gaan, wat op zich prima te doen is vanuit Sydney. Het is een perfect weekend getaway vanuit de stad. Alleen wilde ik de eerste keer zoveel mogelijk zien en dat doe je toch of zelf met de auto, of met een georganiseerde reis. Na ons avontuur in Tazzie met het overmatig gebruik van de ruitenwissers – als je ooit aan de ‘verkeerde’ kant van de weg hebt gereden, weet je precies wat ik bedoel – vond ik het een goed idee om een georganiseerde tour te doen πŸ˜‰

Hello birdie!
Hello birdie!
Penguin!
Penguin!

 

 

 

 

 

 

 

Deze tour had een aantal onderdelen en de eerste stop was een wildlife park. Ik snap dat dat voor de meeste toeristen natuurlijk walhalla is, maar dat was het gedeelte waar ik het minste naar uitkeek. Ik bedoel, na dat park in Tazzie, valt alles in het niet, nietwaar? Oh boy, was I wrong. De kangaroes die we hier mochten voeren waren stukken kleiner dan die in Tazzie, maar net zo cute. Maar de sterren van de dag waren de pinguΓ―ns. Wat een quirky, schattige, onhandige beestjes zijn dat! Een van de verzorgers was hun vijvertje aan het schoonmaken en daar waren ze het duidelijk niet mee eens. De hele tijd liepen ze haar voor de voeten, pikkend in haar veters, de tuinslang en haar vingers. PinguΓ―ns zijn bij dezen mijn nieuwe favoriete dieren – op katten na natuurlijk πŸ˜‰

'Can you see what she's doing?'
‘Can you see what she’s doing?’
Inspection ;-)
Inspection ;-)

 

 

 

 

 

 

 

3 Sisters
3 Sisters

Erna was het op naar de Blue Mountains. Een van de publiekstrekkers is de rotsformatie die ze de three sisters noemen. Genoemd naar een oud Aboriginal verhaal wat net Romeo en Julia is, alleen dan keer drie πŸ˜‰ Drie zussen werden verliefd op drie mannen van een andere stam en dus mocht de liefde niet zo zijn. De mannen lieten het er niet bij zitten en trokken naar de stam van de zussen om ze te halen. In een poging ze te beschermen, veranderde hun vader ze in steen, maar hij komt om in het gevecht en dus kan de betovering nooit meer worden teruggedraaid. En zo staan de zussen voor altijd aan de rand van de vallei. Prachtig, die zusjes, maar de rest van de mountains leveren ook hele mooie plaatjes op.

View from 'Echo Point'
View from ‘Echo Point’

Heel apart was de kabelbaan over de vallei. Als je het station uit bent, wordt de vloer van de gondel ineens doorzichtig en kijk je zo naar beneden. Niet voor de faint of heart, maar oh zo vet. Aan de andere kant van de vallei hebben we een stuk gehiked door het regenwoud, het was geen hike door Mordor, maar prachtig nonetheless πŸ˜‰ Na nog een paar plekken bezocht te hebben voor de beste foto’s, werden we naar de ferry gebracht, voor het laatste gedeelte van de reis.

Glazen vloerBoardwalk

 

 

 

 

 

 

Met de ferry terug naar Sydney betekent dat je met de boot onder de Harbour Bridge vaart en dus zo de Opera House in je blikveld ziet verschijnen. Dat stond ook nog op mijn to do lijst; onder de brug door varen. Sowieso vind ik op het water zijn magisch, zeker op een mooie dag als vandaag. Dus die ferry naar Manly moet er nu ook maar eens van komen πŸ˜‰

Harbour bridgeOpera House

 

 

 

 

 

Al met al een zeer geslaagde dag en ik denk dat als ik nog een weekendje de hustle and bustle van Sydney wil ontvluchten, ik zeker nog eens naar de Blue Mountains ga. Maar eerst maar eens wat andere plekken bezoeken, ik zag dat vluchten voor Adelaide zeer goedkoop zijn deze maand… πŸ˜‰

Xx Inez

PS: Na die schattige pinguΓ―ns van vandaag, weet ik zeker dat ik in Melbourne naar Phillip Island ga, een heel eiland vol met ze, I’m in! πŸ™‚

PPS: Nog geen nieuws over Pasen, hopelijk komt dat snel, al is het maar omdat de vluchten er niet goedkoper op worden πŸ˜‰

 

Oh surprise! A blog on the Blue Mountains! That was unexpected, right, after my post of last week πŸ˜‰ But all jokes aside, today (I am writing this on Sunday) was definitely worth a few hunderd words. The pictures alone are worth putting up here!

The original plan was to go up the mountains by myself this weekend. That’s relatively easy from Sydney, it is the perfect weekend getaway from here. The only thing is, I wanted to see as much as possible, since it would be my first time up there. And the best way to do that, is either by driving yourself, or by going on one of those organised tours. After our little adventure in Tazzie with the augmented use of windshield wipers – if you have ever driven on the ‘wrong’ side of the road, you know exactly what I mean – I thought it was a smart idea to go for organised πŸ˜‰

Hello birdie!
Hello birdie!
Penguin!
Penguin!

 

 

 

 

 

 

 

This tour had a few different parts and the first stop was a wildlife park. I get that it is Walhalla for most tourists, but truth be told, it was the part I was looking forward to least of all. I mean, come on, after that park in Tazzie, nothing could compare to that, right? Oh boy, was I wrong. The ‘roos we got to feed here were smaller than the ones in Tazzie, but just as cute. But the penguins, oh my goodness, the penguins! What quirky, cute, clumsy little creatures they are! One of their care-takers was cleaning their pond and they were clearly not agreeing with her doing so. They got in her way all the time, while complaining non-stop and biting wherever they could: in her fingers, shoelaces and the garden hose. Too cute. Penguins are my new favourite animals – next to cats, naturally πŸ˜‰

'Can you see what she's doing?'
‘Can you see what she’s doing?’
Inspection ;-)
Inspection ;-)

 

 

 

 

 

 

3 Sisters
3 Sisters

The next stop were the Blue Mountains. One of the absolute highlights is the Three Sisters rock formation. Named after an old Aboriginal story which is sorta like Romeo and Juliet, only times three πŸ˜‰ Three sisters fell in love with three men from a different tribe, so the love was not allowed. The men didn’t take no for an answer and went to war to get the sisters. Trying to protect them, their father turned the three sisters into stone. Unfortunately the poor guy lost his life in the battle and as such no one was able anymore to turn the sisters back. So they are now doomed to stand there forever, looking out over the valley, which is – if I may say so – not a bad sight either πŸ˜‰

View from 'Echo Point'
View from ‘Echo Point’

Very peculiar was the cable car over the valley. Once you leave the station, the floor of the car changes so you can see right through it, all the way down. Not for the faint of heart, but oh so awesome. On the other end of the valley we hiked a bit through the rainforest. It was no hike into Mordor, but gorgeous nonetheless πŸ˜‰ After a few more visits to some pretty lookouts, we were brought to the ferry, for our last bit of the journey.

Glazen vloerBoardwalk

 

 

 

 

 

 

Going back to Sydney on the ferry, means that you go under the Harbour Bridge and thus make a bit of a turn and see the Opera House in all its glory. After travelling over the bridge almost every day, going under it on a boat was still on my to-do list too, so that was a brilliant end to this day. Being on the water is always a bit magical, but even more so on a day like today, so that ferry to Manly has to be planned too, soon πŸ˜‰

Harbour bridgeOpera House

 

 

 

 

All in all it was an amazing day and I think that if I want to escape from the hustle and bustle from Sydney for a weekend, the Blue Mountains will sure be on the top of my list. But first some other places next, I saw that flights to Adelaide are quite cheap this month… πŸ™‚

Xx Inez

PS: These gorgeous penguins of today convinced me that I have to go to Phillip Island when I’m in Melbourne; a whole island filled with them, count me in! πŸ˜‰

PPS: No news on Easter yet, hopefully that will arrive soon, if only since the flights are not getting any cheaper πŸ˜‰

One thought on “Sydney | Blue Mountains”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *