Sydney | Weekend Fun

(English text below)

Afgelopen week was zeer druk op kantoor, heb lange dagen gemaakt (15 uur ftw) maar I love my job, dus deed het met liefde. Ik vond daarom wel dat ik dit weekend niks moest en alleen maar leuke dingen mocht doen. Het nadeel is dat je dan aan je werkweek begint met nog steeds een volle mand met wasgoed, alle administratie op een kluitje en een berg afwas, maar je kunt niet alles hebben ๐Ÿ˜‰ Zaterdag was heel leuk, maar zondagโ€ฆ.die was er een van de bucket list.

Want een voorstelling zien in the Opera House is natuurlijk een must als je hier woont. Alleen waren de voorstellingen die er de afgelopen periode speelden รณf niet mijn ding, รณf heel duur รณf al uitverkocht. Maar gisteren was er een theatervoorstelling die aan alle voorwaarden voldeed: Romeo en Julia. Ik heb het stuk wel gelezen, maar nog nooit gezien, de kaarten waren betaalbaar en ik kon nog goede plaatsen krijgen.

Nu had ik natuurlijk thuis kunnen eten, of ergens iets kunnen oppikken, maar aangezien ik ook een steeds langer wordend lijstje heb met restaurants waar ik wil eten, heb ik het nuttige met het aangename verenigd. Het nuttige hier zijnde dat a girl gotta eat ๐Ÿ˜‰

Het restaurant Bennelong zit in het Opera House en staat zeer goed aangeschreven. Helaas begon de voorstelling te vroeg om in het restaurant te kunnen dineren, maar gelukkig hebben ze ook een ‘bar’ waar je kunt eten.

Ik zeg met opzet ‘bar’ want het eten hier kan niet verder verwijderd zijn van ‘pub grub’ dan dit. Je zit aan een bar – so far so good ๐Ÿ˜‰ – waar 3 chefs ter plekke het eten voor je bereiden. Je zit er dus met je neus bovenop en voor iemand die houdt van koken – me me me! – is dat geweldig. Als je gezelschap bij je hebt dat niet zo inspirerend is ook, want dan heb je tenminste iets om naar te kijken, maar dat terzijde ๐Ÿ˜‰

Ik had wat tijdsdruk, dus heb helaas niet heel uitgebreid kunnen dineren, dus moet ik maar gewoon een keertje terugkomen – vervelend. Om de een of andere reden ben ik mijn derde gerecht vergeten te fotograferen, dus jullie moeten me maar op mijn woord geloven.

Diner staand 1Oesters staand

 

 

 

 

 

 

Ik begon natuurlijk met de usual suspects – als je me op Instagram volgt, weet je dat ik een zwak heb voor goede oesters. Deze kwamen met een limoen granita, die heerlijk fris was.

Erna yabbies; schaaldieren die geserveerd werden met boekweitpannenkoekjes, een jam en een zachte mayonnaise. Het was de bedoeling dat je er een soort van wrap van maakte, met van alles een beetje. De pannenkoekjes waren hartig en warm, de yabbies koud met vlezige textuur en echte schaaldieren-smaak (denk gamba’s), de jam zoet en de mayonnaise zacht en romig. Als je me van te voren verteld had dat al deze ingrediรซnten samen zouden werken, had ik je uitgelachen, maar het was briljant.

Yabbies liggend

Als laatste had ik een gedroogde ham, geserveerd met getoast hazelnootbrood, truffelboter (!!!) en radijsjes. Het was een goede balans na alle schaaldieren en de boter was goddelijk, maar het was niet mijn meest favoriete gerecht van de drie. Erbij dronk ik een cocktail waarop ik erg lang moest wachten, waardoor ik het daarbij heb gehouden. Had graag de wijnkaart ontdekt want die zag er zeer indrukwekkend uit, maar dat moet dan maar wachten tot de volgende keer ๐Ÿ˜‰

Binnen oh liggend 2
Interieur

Zo prachtig als the Opera House van buiten is, zo teleurstellend vond ik het van binnen. Het voelt een beetje als een verouderd schoolgebouw, of oude fabriekshal. Het heeft in ieder geval niet de grandeur die de buitenkant heeft. De zaal zelf is dan wel weer heel mooi en modern. Genoeg beenruimte – voor mij dan, denk dat de gemiddelde Nederlandse man daar anders over denkt – en redelijk comfortabele stoelen. Er zijn verschillende zalen en bij deze zit je als publiek zeer dicht op het podium, de acteurs droegen geen microfoontjes maar waren zeer goed te verstaan. Nou ja, het oude, echt Shakespeariaanse Engels was soms moeilijk te volgen, maar dat deed aan de verstaanbaarheid niets af ๐Ÿ˜‰ Samenvattend: best een goede manier om je zondagavond door te brengen ๐Ÿ˜‰

By day.....
By day…..
..and by night :-)
..and by night :-)

 

 

 

 

 

 

Xx Inez

PS: Nog maar 5 nachtjes slapen tot de pinguรฏns, wohoooo!

PPS: Chips met Vegemite smaak zijn awesome!! ๐Ÿ˜‰

 

 

Last week was insanely busy at work, I put in some long days (15 hours ftw) but I love my job, so it was all done very willingly. But after a week like that, I decided that I would only do stuff I wanted to do on the weekend. The downside to that is that you start on your new workweek with loads of laundry, all your administration on a pile and a load of dishes to do, but hey, you can’t have everything, right? ๐Ÿ˜‰ Saturday was loads of fun, but Sundayโ€ฆ..that was bucket list material.

Because seeing a show at the Opera House is naturally a must-do when you live here. However, I hadn’t found a show to my liking, or when I did, they were either really expensive or already sold out. But yesterday there was a play that ticked all the boxes: Romeo and Juliet. I’ve read the story – obviously – but I haven’t seen the play. The available seats were really good and the price too, so Shakespeare it was.

I could’ve just have dinner at home, or pick something up somewhere, but since I also have an ever growing list of restaurants I want to try, I decided to catch two birds with one stone. The restaurant Bennelong is situated in the Opera House and has gotten very good critiques. Unfortunately the show started too early for me to try out the restaurant, but they also have a ‘bar’ where you can eat.

I intentionally say ‘bar’ because the food here could not be more the opposite of pub grub. You are seated at a bar – so far so good ๐Ÿ˜‰ – where 3 chefs prepare the food right in front of you. So you get to see exactly what they do which is awesome for anyone who loves to cook. As a side note: when your company isn’t very inspiring it is also awesome to be seated here, because that means you will at least have something to look at ๐Ÿ˜‰

I was under a bit of time pressure, so I wasn’t able to dine very extensively, so I will just have to go back sometime ๐Ÿ˜‰ And for some weird reason I forgot to photograph my third dish, so you will just have to take my word for it.

Diner staand 1Oesters staand

 

 

 

 

 

I naturally started with the usual suspects – when you follow me on Instagram you know I have a weak spot for oysters. These were served with a lime granita, which was very nice and fresh.

And then, yabbies: shellfish served with buckwheat pancakes, a jam and a very creamy mayonnaise. You were supposed to create a sort of wrap with a little bit of everything. The pancakes were savoury and warm, the yabbies cold with a nice texture and real shellfish-taste (think gamba’s), the jam was sweet and the mayonnaise soft and creamy. If you would’ve told me up front this would work together I probably would have laughed at you, but it was amazing.

Yabbies liggend

My last dish was a beautiful dry ham, served with toasted hazelnut bread, truffle butter (!!!) and radishes. It was a really nice balanced dish after all the shellfish, and the butter was divine, but it wasn’t my most favourite dish of the three. I also had a cocktail, which took them forever to serve, which meant I just left it at that. I would have loved to dive into the wine list because it looked very impressive, but that will just have to wait until my next visit ๐Ÿ˜‰

Interior
Interior

The Opera House might be stunning on the outside, I thought it was quite a disappointment on the inside. It has the feel of an old school building or a factory hall. It just doesn’t have the same grandeur as the outside does. The theatre itself is very pretty and modern however. Enough leg room – for me that is, I think the average Dutch guy will think differently – and moderately comfortable seats. There are more halls than the one I was in, so I will have to try out the rest of them too ๐Ÿ™‚ The stage felt really close to the audience, the actors didn’t wear any microphones but were still very audible. Well, the true Shakespearian English was hard to understand sometimes, but that wasn’t because it wasn’t audible ๐Ÿ˜‰ All in all, a wonderful experience. Hope your weekend was as good as mine!

By day.....
By day…..
..and by night :-)
..and by night :-)

 

 

 

 

 

 

Xx Inez

PS: Only 5 more nights until I get to meet the penguins, wohoooo!

PPS: Crisps with Vegemite flavour are awesome!! ๐Ÿ˜‰

2 thoughts on “Sydney | Weekend Fun”

    1. Haha nee een verslaving is het zeker niet. Heb het nu alweer een paar weken niet gegeten, de chips even daargelaten ๐Ÿ˜‰
      En er gaat sowieso niks boven de Ruijter pure hagelslag en Calve pindakaas voor op je beschuit. En ja: tegelijk ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *