Sydney | Melbourne :-)

Station(English text below)

Melbourne, oh Melbourne. Wat een geweldige stad ben je. Ik heb een beetje getwijfeld over hoe ik dit nu blog-wise het beste kon aanpakken, want er is zoveel en alleen de pinguïns zijn al een blog an sich. Dus – met jullie permissie 😉 – split ik het gewoon in 2 delen: Melbourne zelf en Phillip Island. Vandaag Melbourne, volgende week de pinguïns. Slimme zet van me, want ik begrijp heus wel dat jullie allemaal op het blog met de pinguïns zitten te wachten 😉 

Na een week met 40 graden in Sydney, was ik wel toe aan een wat matiger klimaat. Dat was dus ook het eerste wat me opviel toen ik het vliegveld uit stapte in Melbourne: ‘hey, het is na 22:00 uur en niet nog 30+ graden, awesome!’ Tweede wat me opviel: navigatie in Melbourne is een stuk makkelijker dan in Sydney. Het onderstaande plaatje, daar is geen woord van gelogen.

GridOok een puntje waarop Melbourne het van Sydney wint: geen rare drankwetten, dus kon ik ook na 22:00 uur nog een flesje wijn kopen en daar moest gebruik van worden gemaakt. En de rest van de vrijdagavond? Glaasje, douche en bed in, veel spannender was het niet.

Zaterdagmorgen werd ik wakker in een druilerig Melbourne, miezerige regen en bewolkt. Een snel bezoekje aan de gym en een douche later, klaarde het al aardig op. Tijd om de stad te verkennen! Ik heb heerlijk wat door de stad en steegjes gestruind tot ik teveel honger kreeg om nog verder te gaan. Daarin verschilt Melbourne niet zoveel van Sydney: ook hier rijen voor populaire brunch spots in het weekend. Daar ben ik duidelijk niet hipster genoeg voor, dus ben voor het tentje ernaast gegaan: geen rijen en gewoon goed eten en koffie.

StadBeelden

 

 

 

 

 

 

Zaterdag was fun, beetje de stad verkennen, maar het voelde toch allemaal een beetje als een voorprogramma dat je moet doorstaan terwijl je wacht op de hoofdact. Om 15:30 uur moest ik bij een hotel zijn om naar Phillip Island te gaan en daardoor heb ik dus de hele dag met een schuin oog mijn horloge in de gaten gehouden. Niet erg, maar het drukt wel een beetje een stempel op je dag. Natuurlijk wel nog de Starbucks Melbourne mok gekocht, want dat hoort zo 😉 En toen….de hoofdact. Zonder teveel te verklappen; het was ge-wel-dig. Misschien wel een van de meest geweldige natuur/dier activiteiten die ik ooit heb gedaan. Stay tuned, volgende week vertel ik je er alles over 😉

PinguinPhillip Island is nog een goede 2 uur rijden en er is een hele ‘hoopla’ om het eigenlijke event heen, dus ik was pas om 00:15 uur terug in het appartement. Glas wijn, douche en weer bed in. Zondag begon hetzelfde als zaterdag; snel bezoekje aan de gym, een douche en toen had ik de hele dag voor mezelf. Ook zondag begon de dag druilerig en dat vind ik dus een mooi moment voor een bezoek aan een museum. Het museum waar ik naartoe wilde is tijdelijk gesloten, dus besloot dat dit op de lijst met redenen waarom ik heel snel terug moet naar Melbourne kon 😉 Gelukkig was de National Gallery wel geopend en daar is op dit moment een duo-expositie van werk van Ai Wei Wei en Andy Warhol. Wat een geweldige tentoonstelling, meer dan de moeite waard. Wat foto’s van de expositie;

PosterFietsen

 

 

 

 

 

BallonBloemen

 

 

 

 

 

Zaal

Ik had de smaak te pakken en wilde eigenlijk nog een museum doen – Melbourne heeft er genoeg – maar de zon had besloten om toch haar opwachting te maken en dan is het zonde om binnen te blijven. Van te voren had ik een walk uitgeprint, die ik gedaan heb, wel geheel op z’n Inez’. Dat betekent: vooral de eerste 2 punten op de kaart volgen en dan compleet afgeleid worden en er mijn eigen draai aan geven 😉 Och, verdwalen in een onbekende stad is het leukste om te doen en de layout van Melbourne is so easy dat het onmogelijk is om echt te verdwalen.

Waar doet je dit aan denken? London baby!
Waar doet je dit aan denken? London baby!

Op mijn zoektocht naar een wijnbar of in ieder geval een plek om een beetje een behoorlijk glas te krijgen, stuitte ik op Chin Chin. Ik stond al binnen met een serveerster voor mijn neus voordat ik door had dat het meer een restaurant was dan een bar. Euhm…. Ik kon wel iets eten, maar had voor s avonds ook behoorlijke dinerplannen, dus was niet al te enthousiast, maar goed, mijn voeten waren ook wel even klaar, dus ik liet me naar de bar begeleiden. Chin Chin is een modern Aziatisch restaurant, met traditionele en minder traditionele gerechten op de kaart. Stiekem had ik alsnog 3 gerechten, dus was blij dat mijn ontbijt/brunch maar magertjes was geweest 🙂

Restaurant

Maar de gerechten waren superb! Allereerst de beste sashimi die ik ooit gehad heb, gevolgd door fritters die je in een blad sla moest wikkelen, met een dot chilijam er bovenop. Gewoonweg super: de fritters waren warm en knapperig, maar van een heel andere textuur dan het slablad. Geweldige combinatie. Erna had ik nog spring rolls die ik wederom in een blad sla moest wikkelen en moest dippen in chilisaus. Honestly vond ik het – in een blad sla wikkelen – bij de rolls minder goed geslaagd dan bij de fritters en het voelde een beetje alsof het hun ‘oplossing’ voor alles was: doe er een blad sla omheen, maar soit 😉 Ik had makkelijk nog meer kunnen eten, maar zoals gezegd: dinner awaited me 😉 *edit: ik herlees dit nu en djeez…wat een slecht Engels en abominabel Nederlands… Taaltechnisch doet me dit geen goed, maar ik verander het lekker ook niet 😉

SashimiFritter

 

 

 

 

 

Rolls

Met deze gerechten en 2 glazen wijn achter de kiezen was ik wel weer klaar om nog wat meer te verdwalen. Afslag links, een keertje rechts en toen stond ik ineens midden in het Melbourne Japanese Summer Festival. De kimono’s, eettentjes en zelfs Japanse popmuziek vlogen me om de oren. Iets te druk naar mijn smaak, dus ben niet te lang blijven hangen, wat ook het gebrek aan foto’s verklaart. Jullie moeten me maar op mijn bruin-groene ogen geloven 😉

Kat Warhol

These guys get it ;-)
These guys get it ;-)

 

 

 

 

 

 

Maar toen, voor mijn gevoel net 3 straten verder, stond ik ineens midden op een Grieks festival. Souvlaki’s, traditionele kleding, dans en ouzo as far as I could see. Blijkbaar woont in Melbourne de grootste Griekse populatie outside of Greece. Weer wat geleerd. Was bijna alsof ik in Athene was, alleen dan anders 😉

Ik sloot het weekend af met een diner met een collega en haar man alvorens weer op een vliegtuig te springen en te landen in de vochtige warmte van Sydney, fml. 😉

Dus, hoe is de vergelijking Sydney – Melbourne? Let’s compare, shall we? 😉

Sydney Melbourne
Klimaat
Shopping
Openbaar vervoer √ – trams ftw!
Beaches
Landmarks √ – Opera House en Harbour Bridge
Glamour/pretentie √ – Sydney is het Amsterdam voor Melbourne’s Rotterdam

Eindresultaat: Melbourne is geen slechte plek om te wonen, maar dat is Sydney ook niet. Aangezien de commute naar kantoor toch ‘ietsjes’ te ver is ;-), hou ik het vooralsnog gewoon bij weekendjes naar Melbourne, maar wel met enige regelmaat, want het is een geweldige plek!

Xx Inez

PS: Had ik jullie al verteld over the pinguïns? 😉

PPS: Pinguïns!!!! 😀

 

Melbourne, oh Melbourne. What an amazing city you are. I went back and forth a bit on how to do this because there is so much I want to tell you guys and the penguins alone are a blog in its own. So, with your permission 😉 I am just going to split this up in two parts: Melbourne and Phillip Island. Melbourne today, penguins next week. Which is a brilliant move – if I may say so 😉 – because I know of course that all you really want to read is the post on the penguins, so now you will come back next week, hoorah 😉

After a week of a sweltering 40 degrees in Sydney, I was ready for a more comfortable climate. That was thus the first thing I noticed when I got off the plane in Melbourne: ‘hey it is after 10pm and not still 30 degrees or more, awesome!’ Second thing I noticed; getting around in Melbourne is a lot easier than in Sydney. The image below? All truth.

GridJust another minor brownie point for Melbourne vs Sydney: no weird booze laws. That meant I was able to buy a nice bottle of wine after 10pm which I naturally did, I mean, when the opportunity arises 😉 And the rest of my Friday night? Glass of wine, shower and bed, it wasn’t anything more exciting than that.

Woke up in a gloomy Melbourne on Saturday, cloudy with a bit of drizzle. A quick visit to the gym and a shower later, the weather was slowly coming around. Time to check out the city! I walked around for a bit in Melbourne’s famous laneways and streets until I got too hungry. Here, Sydney and Melbourne are very much alike; here too you have to queue for the popular brunch spots. I’m obviously not hipster enough for that, so I just had brunch in a cute little spot next to the hipster famous one. No queues, good food and ditto coffee.

StadBeelden

 

 

 

 

 

 

Saturday was fun, running around the city a bit, but it all did feel like the supporting act which you have to endure while waiting for the main show. At 4:30 I was going to Phillip Island, so I was checking out my watch all through the day. Not a bad thing, but it does sort of rule your day. I did make some time to buy the Starbucks Melbourne mug – that’s just mandatory 😉 and then it was off to the main show! Without giving away too much: it was amazing. Maybe even one of the most amazing nature/animal activities I have ever done. Stay tuned, I will tell you everything about it next week 😉

PinguinPhillip Island is still a proper 2 hour drive from Melbourne and there is a whole hoo-hah around the actual event, so I wasn’t back in the apartment until well after midnight. Another glass of wine, shower and off to bed. Sunday started the same as Saturday: quick gym visit and a shower and then I had the whole day to myself. Even the weather started out the same as on Saturday, so I figured it to be a good moment to visit one of Melbourne’s museums. The museum I actually wanted to go to is temporarily closed, so that just added to the list of reasons why I need to go back to Melbourne really soon 😉 The National Gallery was open and they have a duo exposition on with work from Ai Wei Wei and Andy Warhol. Absolutely amazing, more than worth the time. A few snapshots:

PosterFietsen

 

 

 

 

 

BallonBloemen

 

 

 

 

 

Zaal

I almost did another museum after this, but the sun decided to come out too, so I felt it was a shame to stay in. I printed out a walk through the laneways of Melbourne, but I did that walk completely a la Inez: follow the first two instructions on the map, then get distracted when I see I lane that is not mentioned on the map and then throw the map aside all together 😉 Oh well, there is nothing more fun than wandering around in a new city and with Melbourne’s layout it is too easy to do so without getting lost.

Waar doet je dit aan denken? London baby!
Waar doet je dit aan denken? London baby!

While wandering though Melbourne and looking for a good spot to have a glass of wine, I bumped into Chin Chin. I was already inside and had a very enthusiastic waitress in front of me, when I realised that this was more a restaurant than a bar. Euhm….I could have some food, naturally, but I also had big plans for dinner, so I didn’t want to go all out. But well, I was in, my feet were done with me and it looked nice enough, so on to the bar it was. Chin Chin is a modern Asian restaurant, with traditional and less traditional dishes on the menu. In the end I naturally ended up with 3 dishes anyway, so I was glad my breakfast/lunch was only meagre 😉

RestaurantBut the dishes were superb! I started with the best sashimi I ever had, followed by fritters that you have to roll into a salad leaf and add a bit of chili jam on top. Simply amazing: the fritters were warm and crunchy, but a whole different sort of crunchy than the leaf. Amazing combination. The third dish were spring rolls that I again had to wrap in a salad leaf and then dip in a sauce. Honestly the whole wrapping-in-a-leaf-thing was less awesome with the rolls than the fritters. It also felt a bit like this was their solution for everything: just wrap it in some salad, nice try though 😉 I could’ve easily eaten some more, but as said: dinner awaited me!

SashimiFritter

 

 

 

 

Rolls

With these dishes in my belly and two glasses of wine for the sashimi to swim in, I was ready to wander some more. Took a left turn, walked to the right for a bit and then I found myself in the middle of the Melbourne Japanese Summer Festival. There were kimonos, stalls and even Japanese pop music as far as I could see and hear. It was also awfully busy, so I didn’t stay too long, which also explains the lack of pictures, so you will just have to believe me 😉 So I walked on.

Kat Wei Wei
These guys get it ;-)

Kat Warhol

 

 

 

 

 

 

But then, it felt like I just stepped off the Japanese festival, I found myself in the middle of a Greek festival? Talk about a culture shock, all the souvlaki, traditional clothing and ouzo. Apparently, the largest population of Greeks outside of Greece live in Melbourne 🙂 It was almost as if I was in Athens, just a tiny bit different 😉 I concluded the weekend with a dinner with a colleague and her husband before I jumped on a plane to arrive in Sydney’s humidity, fml. 😉

So, where does Melbourne stand vs Sydney? Let’s compare, shall we? 😉

Sydney Melbourne
Climate
Shopping
Public transport √ – trams ftw!
Beaches
Landmarks √ – Opera House and Harbour Bridge
Glamour/Pretentious √ – Sydney is the Amsterdam to Melbourne’s Rotterdam

End result: Melbourne is not a bad spot to live in, but neither is Sydney. However, since the commute to the office is just a tiny bit too much to handle from Melbourne, I’ll stick to regular (!) weekend getaways 🙂

Xx Inez

PS: So did I tell you about the penguins? 😉

PPS: Penguins!!!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *