Sydney | Things I like

Beach(English text below)

Sommige weken gebeurt er gewoon niet zo heel veel, geen dingen waar ik 600 woorden over kan schrijven. Althans, niet zonder dan meteen het blog om te dopen naar ‘verhaaltjes voor het slapen gaan’. Ik bedoel, 600 woorden over mijn werkdag…..that will probably make you guys go: zzzz in no time 😉 Maar er zijn genoeg leuke, kleinere dingen die gebeuren, die ik koop of proef of naar uitkijk. En dus, without further ado, presenteer ik jullie mijn nieuwe rubriek: Things I like 🙂 Ik denk dat ik dit een maandelijkse rubriek maak, maar eerst eens zien wat jullie ervan vinden 😉

Ik kijk het meeste uit naar:

Mijn reservering bij Firedoor vanavond! Amsterdam heeft het ook een beetje, maar de restaurant scene in Sydney is zo ongelofelijk gehyped, een beetje zoals die in Londen of zelfs New York. Firedoor is een paar maanden geleden geopend en is constant volledig volgeboekt. Ik sprak een meisje dat ging reizen en graag hier nog wilde eten voordat ze ging. De enige mogelijkheid voor haar was om 16:00 uur op woensdag. Zo gehyped is het. Maar, ook de recensenten zijn heel enthousiast over Firedoor en dus heb ik mezelf ook maar een plekje gereserveerd. Als het de moeite waard is, laat ik het jullie weten 🙂

www.firedoor.com.au

Best buy:

Kijk nu wat een geweldige sneakers! Ze zijn van de Stella McCartney collectie bij Adidas, maar eigenlijk boeit het niet waar ze van zijn, they are just so shineeeeeey 😉 En maar 35 euro, dus ook nog eens heul goedkoop, beste combinatie die er is 😉

Schoenen

Dreaming of:

Over 2 weken op een strand alle boeken lezen, zwemmen met dolfijnen, paddle boarden, seafood eten en zwemmen. Oftewel – hoeveel ik ook van mijn werk hou – ik heb zin om een lang weekend te relaxen. En kijk dus uit naar mijn mini-vakantie op Hervey Bay en Fraser Island. Is het al Pasen? 🙂

Best read:

Dit artikel vond ik ergens online en ik vind het zo insightful. Deze quotes van de heren CEO’s zijn tekenend: “Jeetje. Zo’n interview heb ik nog nooit gehad.” En: “Dit interview wordt wel heel privé.” Precies ja, heel privé en vooral heel erg ongepast, maar vragen die vrouwen standaard krijgen.

http://nos.nl/op3/artikel/2091917-wij-stelden-topmannen-de-vragen-die-topvrouwen-altijd-krijgen.html

Happiest moment:

Mijn happiest moment deze week was toen mama tijdens ons FaceTime gesprek me Shantung ‘aan de lijn’ gaf. Hij ziet me geloof ik 5 keer, maar kijk nu wat een mooie kerel 🙂

Shantung

Number of the week:

23. Dat is het aantal muggenbulten dat ik op 1 been heb. Dat is niet het totale aantal muggenbulten, maar na dat ene been ben ik maar opgehouden met tellen. Nee joh, leuk man, herfst 😉

Best eat:

Ik eet niet heel veel brood, maar een sneetje bij het ontbijt vind ik toch wel Broodlekker. Ik kocht altijd het brood van de supermarkt, vooral omdat daarop precies staat wat er inzit, qua calorieën en zo. Maar lekker? Not so much. Vullend? Ook niet. Ik ben nu een week of twee om naar zuurdesembrood dat ik bij een marktje koop op zaterdag. Heerlijk brood, super vullend en het behoeft eigenlijk geen topping, hoogstens een beetje boter. En ik weeg mijn sneetjes af, dus zo houd ik toch bij wat ik eet. Mijn favorieten zijn zuurdesem met olijven en rozemarijn en de gewone zuurdesem. Zelf sneetjes snijden, in de diepvries en elke ochtend heerlijk brood. Nooit meer supermarktbrood voor mij.

Xx Inez

PS: Wist je dat als je als passagier je riem niet om hebt, je Uber bestuurder dan zijn rijbewijs kan verliezen? Weer wat geleerd, dure les voor mezelf, ‘ietsjes’ duurdere les voor de bestuurder, maar interesting nonetheless 😉

PPS: Volgens mij heb ik de equivalent van krentenbollen gevonden hier. Nou ja, ongeveer dan. Hot cross buns horen hier bij het paasontbijt als de paasstol bij de onze. De buns zijn gevuld met krenten, maar ik denk dat ze iets meer cakedeeg zijn, dan brooddeeg. Maar ik ga ze zeker proberen, keep an eye out on the blog!

 

Some weeks just nothing much happens, at least not things I can write 600 words on. Well, let me rephrase: not without at least re-naming my blog to ‘bedtime stories’. I mean, 600 words on my day at work…that will probably make you guys go: zzzz in no time 😉 But there are loads of smaller things that are happening, things I buy, see, do or am looking forward too. And thus, without further ado, I present to you my new recurring category: Things I like 🙂 I think I will turn it into a monthly thing, but let’s first see what you guys think 😉

What I am most looking forward to:

My reservation at Firedoor tonight! Amsterdam has a bit of it, but the restaurant scene in Sydney is so extremely hyped, it resembles the one in London or even New York. Firedoor was opened a few months back and has been fully booked ever since. I talked to a girl that was leaving the country to travel and who really wanted to eat here before she left. The only possibility – because they were so booked – was on a Wednesday afternoon at 4… That’s how hyped it is. But, even the critics are really enthusiastic about Firedoor, so I figured it was worth a try. If it is worth my while, I’ll be sure to put it on the blog 🙂 www.firedoor.com.au

Best buy:

Look at these awesome sneakers! They are from the Stelle McCartney collection at Adidas, but truth be told, it doesn’t really matter where they’re from, they are just so shineeeeeey 😉 And only 35 euros, so also really cheap, best combo ever 😉

Schoenen

Dreaming of:

Being on a beach in two weeks and read all the books, swim with dolphins, paddle board, eat all the seafood and swim. Or – how much I love my job – I am really looking forward to relax a whole long weekend. So I am dreaming of my mini-holiday on Hervey Bay and Fraser Island. Is it Easter yet? 🙂

Happiest moment:

My happiest moment this week is when my mom put Shantung on when we were FaceTiming. I think he sees me about 5 times – little crossy eyes 😉 – but what a handsome fellah! 🙂

Shantung

Number of the week:

23. That’s the number of mozzie bites I have on 1 leg. Not the total number of bites, no no, just the one leg, but that is because after getting to 23, I just stopped counting. No really, so much fun: autumn 😉

Best eat:

I don’t eat a lot of bread but a slice with breakfast I can surely appreciate. I used to buy bread from the supermarket, mostly because that the packaging exactly Broodtells me what I eat, in terms of calories and otherwise. But tasty? Not so much. Filling? Not so much either. Hence about 2 weeks ago I switched to sourdough that I buy at a little market place on Saturdays. Lovely bread, very filling and it doesn’t really need a topping, maybe just a bit of butter, but that’s it. And I weigh my slices, so I still track what I am eating. My favourites are a sourdough with olives and rosemary and a regular sourdough. I cut my own slices, put them in the freezer and voila! Fresh lovely bread every morning. No more supermarket bread for me.

Xx Inez

PS: Did you know that when you as a passenger are not wearing your seatbelt, your Uber driver could loose his driver’s license? Quite the lesson, an expensive one for me and even ‘a bit’ more expensive for the driver, but interesting nonetheless 😉

PPS: I think I have found the equivalent of Dutch buns that are called ‘raisin buns’ (we Dutch are so creative 😉 ). Well, sorta. Hot cross buns are filled with raisins, but I think the dough is more like a cake than bread, where the Dutch stuff is surely bread. Either way, I am sure to try them, will keep you posted 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *