Sydney | Things I like (2)

Great Barrier Reef baby!
Great Barrier Reef baby!

(English text below)

Tja, dit zat er natuurlijk aan te komen. Voor je het weet ga ik nog foto diaries maken en schrijf ik geen woord meer 😉 Gelukkig is deze stad behoorlijk fotogeniek 😛 Maar all jokes aside, denk ik dat dit best een goede manier is om jullie op de hoogte te houden zonder jullie te vervelen. En dus hierbij weer een nieuwe things I like!

Best meal:

Bij Firedoor afgelopen maandag. Het was werkelijk geweldig! Ik koos voor het 7 gangen chef’s menu en het was heerlijk. Alleen wel veel te veel, ik rolde er werkelijk naar buiten, maar het was het waard 😉 Ik zat aan de bar en keek dus zo de keuken in. Het eten was heel goed, maar de bediening maakte het vooral een awesome ervaring. Ik heb niet van alles een foto gemaakt, maar hieronder een kleine collage! Het nadeel van 7 gangen is dat ze op een gegeven moment in elkaar overlopen, maar de John Dory (zonnevis) staat me het meeste bij!

Firedoor

Number of the week:

Alles onder de 30! Eindelijk, de herfst kicked in en de temperaturen zijn heerlijk. Ja het regent zo nu en dan, maar dat neem ik graag op de koop toe. Temperaturen onder de 30 graden zijn een verademing, ik ben niet gemaakt voor dit weer 😉 Alles gaat nu beter, sporten – hoezo hebben die mensen geen fatsoenlijke airco in een land waar temperaturen boven de 35 graden meer regel dan uitzondering zijn?? eten – eindelijk weer gewoon een warme maaltijd zonder dat het zweet me in straaltjes over de rug loopt en slapen. Needless to say: joepie 😉 PS: het is natuurlijk wachten totdat de winter me te lang duurt en ik daarover ga zeuren, maar daar ben ik ook Nederlandse voor, no? 😉

Best Buy / Kijk het meeste uit naar:

Mijn dagtrip naar Lady Elliot island vanuit Hervey Bay aankomende zaterdag! Oh my, check al deze foto’s! Lady Elliot island is onderdeel van het Great Barrier Reef. Als je op Google maps de afstand van Hervey Bay naar het Great Barrier Reef bekijkt, dan ziet het er niet naar uit dat je dat samen kunt doen, veel te ver van elkaar. Maar toen vond ik dit eiland! Zaterdag word ik met een vliegtuigje naar het eiland gebracht, waar ik ga snorkelen, een trip op een boot met glazen bodem maak en hopelijk heel veel visjes, koraal, schildpadden en reuzenmanta’s oftewel: duivelsroggen (je kunt het meisje wel uit Weert halen, maar Weert niet uit het meisje 😉 ) ga zien. En ‘s avonds brengt hetzelfde vliegtuigje me weer terug naar Hervey. Dus nu vraag ik me af of ik niet toch ergens een onderwatercameraatje vandaan moet toveren. Eens vragen of iemand er 1 te leen heeft 🙂

lady-elliot-islandATDW_Large_Landscape__9158728_AA19_DJ_Split_shot_crop

Nieuwe obsessie:

Freaking zwartwitjes…. *zucht* Ik had daar al eens eerder een zeer innige relatie mee, net tussen mijn rode kool obsessie en de bokkenpootjes mania in – als ik het me goed herinner 😉 Gelukkig is de zak die ik van mama gekregen heb nu leeg, dus als er geen naar me onderweg is, sterft deze obsessie hopelijk een snelle dood. Heb nog getracht ze aan mensen op het werk te slechten, maar gelukkig (of jammer…) werd niemand er echt enthousiast van. More for me!! 😉

Obsessed ;-)
Op! ;-)

Beste nieuwe ontdekking:

Ok, het gaat alleen maar over eten, drinken en een beetje over dingen die ik doe, maar laten we eerlijk zijn, dat zijn toch juist de zaken die het leven mooi maken? De lieve mensen en dieren die het werkelijk geweldig maken daargelaten natuurlijk 🙂 Afgelopen zaterdag was ik bij de opening van een nieuwe wijnbar. Sinds ik hier ben heb ik alleen maar gezeurd over de wijnen die ze hier hebben. Goede Shiraz’ en Syrah’s, echt, maar zo eentonig. Maar deze wijnbar… De Shiraz die ze hier hebben is zo apart, zoiets heb ik nog nooit geproefd. Dus kudos voor Cake Wines, I’ll be back! ‘Helaas’ heb ik ook gezien dat ze een webshop hebben, dus ben ik al een week voor mezelf aan het verantwoorden dat ik best een doosje mag kopen. Ik ben er nog niet over uit, maar je kunt je wel voorstellen waar ik naar neig… 😉

Greatest encounter:

Deze kleine man! Terwijl ik maandag langzaam de heuvel beklom richting huis na de 7 gangen bij Firedoor *burp* 😉 miauwde hij tegen me. Ik laat natuurlijk geen mogelijkheid onbenut om een kat te aaien, dus hurkte ik voor hem. Twee seconden later zat hij op mijn schoot en leek het er even op dat hij in slaap zou vallen. Heel veel knuffels, haaltjes in mijn kleding en huid en mijn kleren helemaal onder de haren later, sprong hij van mijn schoot alsof er nooit wat was gebeurd, miauwde nog een keer tegen me en was toen verdwenen. Ik zie nooit katten in Sydney, maar ik zie deze en hij springt meteen op mijn schoot? Crazy cat lady level: expert! 😉

Kitty!
Kitty!

Xx Inez

 

Well, this was to be expected. Before you know it, I will start making photo diaries and I won’t write another word 😉 Lucky for me, this city is really photogenic 😛 But all jokes aside, I think this is quite a good way of keeping you guys informed without boring the crap out of you. So therefore I give you, another things I like!

Best meal:

At Firedoor last Monday. It was really magnificent! I went with the 7 courses chef’s menu and it was delish. The only downside, it was waaaaay too much, I couldn’t properly walk anymore by the time I got out of there, but it was worth it 🙂 I had a seat at the bar, so I could view everything that was happening in their open kitchen. The food was really good, but the service made it unforgettable. I didn’t take a picture of every dish, but I made a little collage of the ones I took. Another downside to 7 dishes is that at some point they become a blur in my head – what was that second dish again? Fish? – but I do know I loved the John Dory!

Firedoor

Number of the week:

Anything below 30! Finally, autumn has kicked in and the temperatures are lovely. Yes, it rains once in a while, but I’ll take that over 35 degrees any day. Temperatures under the 30 mark are a breeze. I am not made for this weather 😉 Everything is so much easier now, exercising – why, why don’t these people ensure there is a proper aircon in a country where temps above 35 degrees are more the rule than the exception? – food – finally able to have a warm meal without sweat dripping off me and sleeping. Needless to say: yeah for autumn! 😉 PS: you know it is just a matter of time before I am done with the winter and I start complaining about that, but hey, you’re Dutch or you aren’t 😉

Best Buy / Most looking forward to:

My day trip to Lady Elliot island from Hervey Bay next Saturday! Oh my, check out these pictures! Lady Elliot island is part of the Great Barrier Reef. When you check the distance between Hervey Bay and the Great Barrier Reef on a map, it doesn’t look like you’re able to combine both in a trip, way too far apart. But then I found this island! Next Saturday they are picking me up with a plane and bring me to the island where I will go snorkelling, have a trip on a boat with a glass bottom and hopefully see loads of fishies, coral, turtles and manta rays! And at night, the little plane will bring me back to Hervey. I am so excited! So now I am wondering whether I should arrange for an underwater camera….maybe I can borrow one from someone 🙂

lady-elliot-islandATDW_Large_Landscape__9158728_AA19_DJ_Split_shot_crop

New obsession:

Freaking zwartwitjes….a Dutch liquorice *sigh* I already had a very intense obsession with them a while ago, if I remember correctly it was after my red cabbage mania and before my obsession with a Dutch cookie 😉 Thank goodness the bag my mom send me is now empty, so as long as there is no new bag on its way to me, this obsession can stop before it properly started. I’ve tried to get some of my colleagues hooked, but thank goodness (or unfortunately…) nobody really liked them. More for me!! 😉

Obsessed ;-)
Obsessed ;-)

Best new discovery:

Ok, I know I only talk about food, drinks and a little bit about my experiences, but let’s be honest, aren’t those the things that make life fun? The sweet people and animals that really make it awesome aside, naturally 🙂 Last Saturday I was at the opening of a new wine bar. Since I’ve arrived in this country, all I did was whine about the wines they have here. Really good Shiraz’ and Syrah’s, really, but so monotonous. But this wine bar…. The Shiraz they have here is so extraordinary, I have never tasted anything like it. So kudos for Cake Wines, I’ll be back! ‘Unfortunately’, I have also discovered they have a web shop, so I have been trying to justify me buying a case. The verdict is not in yet, but you can imagine which side I am leaning to…. 😉

Greatest encounter:

This little man! When I slowly tried to get myself up the hill that leads to my house after the 7 courses at Firedoor he miaowed at me. I naturally never let a chance slip to pet a cat, so I crouched down. Two seconds later he was on my lap and it looked like he would fall asleep there. Loads of cuddles, scratches on my hands and clothes and all the hair on my clothes later, he just jumped off my lap, miaowed one last time and walked off. I find the one cat in Sydney (I never see any) and he jumps on my lap immediately? Crazy cat lady level: expert! 😉

Kitty!
Kitty!

Xx Inez

One thought on “Sydney | Things I like (2)”

  1. 7 gangen ongelooflijk. Zoals ik al schreef: deze poes had van koe een appje gekregen dat ze jou even moest verwennen…. Of ze zich moest laten verwennen door jou……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *