Sydney | Things I like (3)

Fraser Island
Fraser Island

(English text below)

Ik begin er een handje in te krijgen om te laat te zijn met mijn posts, maar ik weet in ieder geval zeker dat mijn post morgen op tijd gaat zijn (die heb ik namelijk al geschreven πŸ˜‰ ). De post voor volgende week maandag zal wellicht iets vertraagd worden, aangezien ik zondagavond laat pas terug kom van mijn volgende trip – life is so hard πŸ˜‰ – maar ik ga mijn best doen om vooruit te werken πŸ™‚Β 

Best view:

Deze over het water op Fraser island. Mijn Paasweekend bestond uit meer dan alleen Lady Elliot island: op zondag had ik een dagtrip naar Fraser. De natuur hier is prachtig en het was een beetje een bewolkte dag, wat prachtige plaatjes opleverde. Zo mooi dat ik de foto groot op mijn blog zet in plaats van ‘medium’, het is bijna een schilderij. Wat ik van Fraser vind? Lastig te zeggen, het is absoluut mooi, maar de ervaringen op Lady Elliot overschaduwden het wel. Misschien moet ik gewoon maar eens terug πŸ™‚Β 

Uitzicht

Slechtste maaltijd:

Ik hou van toetjes, I really do. Maar ik zal ze niet snel bestellen in een restaurant, iets met portiecontrole en zo πŸ˜‰ Dus wanneer ik dan een keer all out ga en een toetje bestel, kan het maar beter geweldig zijn. Deze ‘Γ©clair’ was dat niet. Het deeg was knapperig en niet romig en zacht, de creme was een soort boerenjongens – nee, duizendmaal nee – en waar was de zachte chocolade ganache die er overheen gegoten had moeten worden? Leuk gebakje, maar geen Γ©clair. Terrible fail.Β 

Eclair

Like a princess (en een alcoholic):

Deze week moest ik naar Hobart voor het werk. De baas maakt het niet uit wanneer ik vlieg, dus besloot ik er een weekendje aan vast te plakken. Op zaterdag kwam ik aan in Hobart en op zondagmorgen ging ik naar MONA, Hobart’s bizarre en geweldige museum (daarover later meer). Het museum ligt een beetje buiten de stad, je kunt erheen rijden of met de ferry. Varen is altijd +1 dus die keuze was snel gemaakt. Er zijn 2 soorten kaartjes voor de ferry, de standaard en de posh pit (their name, not mine πŸ˜‰ ) dus kun je raden welke ik koos? πŸ˜‰ Alleen wist ik niet precies wat ik had gekocht, totdat we om 09:40 net de haven hadden verlaten en het meisje van de bediening vroeg: ‘Would you like a glass of champagne?’ Mensen die nee zeggen tegen champagne zijn stomme mensen en zo gebeurde het dat ik om 09:45 op zondagmorgen dit voor me had staan:

Champagne

Beste ontbijt:

Hobart bracht me het meest slechte toetje ooit, maar ook het meest geweldige ontbijt evah. Op zondagmorgen, dus nog voor MONA, liep ik over een farmers market. Daar stond zo’n foodtruck als die waar je in Nederland ook mee dood wordt gegooid. En daar…..oh ik word weer helemaal enthousiast als ik er aan denk….at ik een getoaste gingerbread bagel met boter en kaneelsuiker. Geen foto, daar had ik geen tijd of aandacht voor, zo lekker was het. Gelukkig niet te krijgen in Sydney, anders moest ik 2 keer per dag gaan trainen vrees ik πŸ˜‰Β 

Looking forward to:

Afgelopen week in Hobart ging zo goed, dat er nu sprake van is dat ik hetzelfde ‘kunstje’ nog eens mag doen in ons andere kantoor. In India. In Mumbai. De director moet nog ja zeggen, maar chances are he will. Dus dan vlieg ik half mei voor in ieder geval een paar dagen naar Mumbai. Ik hoop dat ik de mogelijkheid heb om er wat tijd aan vast te plakken zodat ik wat kan reizen (Goa! Kerala!) maar zelfs als dat niet lukt, dan blijft het een geweldige ervaring. Ow en had ik al gezegd dat ik dan business class vlieg? Alleen daarom al πŸ˜‰Β 

Favourite thing to do:

Reizen! Verbaast dat nog iemand? πŸ˜‰ Ik kom straks terug zonder een dollar to show for it, maar gereisd heb ik πŸ˜‰ Met Pasen was ik weg (iets met zwemmen met een schildpad πŸ˜‰ ), het weekend erna dus spontaan naar Hobart, dit weekend ben ik in Sydney (voelt bijna als nieuw nu) volgend weekend ga ik naar Brisbane en Noosa Heads, het weekend erna moet ik nog boeken, maar dat wordt waarschijnlijk Perth….. En dat was april… πŸ™‚ Mei wordt in ieder geval Bali en dus hoogstwaarschijnlijk Mumbai. En ik zag dat we in juni ook weer een lang weekend hebben…. Oh the possibilities πŸ˜‰Β 

Xx Inez

PS: Iemand moet me echt uit boekwinkels houden, alleen browsen is geen optie, ik ga los like there is no tomorrow. Zelfs de aan mezelf opgelegde regel: geen boeken kopen als je er nog hebt liggen die je niet gelezen hebt, wordt aan de kant geschoven zonder 2 keer na te denken…al mijn geld wordt gespendeerd aan reizen en lezen, gelukkig gaat dat hand in hand πŸ˜‰Β 

PPS: herinner je je nog die rode kat die een paar weken geleden op mijn schoot sprong na mijn etentje in de buurt? Deze week zag ik dit (moest stiekem wel lachen πŸ˜‰ ) :

Kat

 

It is starting to become my mo. to be late with my posts, but I know one thing for sure: my post tomorrow will be on time – I have written that one already πŸ˜‰ My post for next week might be late again, since I will arrive home late on Sunday night from my next trip – life is so hard πŸ˜‰ – but…. I will do my best to work ahead πŸ™‚

Best view:

This one, from Fraser island. My Easter weekend was more than just Lady Elliot island: I also took a day trip to Fraser island on Sunday. The nature here is absolutely gorgeous and it was a cloudy day, which gave me some really pretty pictures. So pretty that I put the picture on in ‘large’, it is too awesome to be viewed in medium πŸ˜‰ What I thought of Fraser? To be honest, I find it hard to say, it is absolutely stunning, but my experiences on Lady Elliot overshadowed Fraser. Maybe I just have to go back sometimes πŸ˜‰

Uitzicht

Worst meal:

I love desserts, I really do. But I often won’t order them, which has more to do with me trying to be good, instead of not wanting one πŸ˜‰ So when I do go all out and order one, it better be worth it. This ‘Γ©clair’ wasn’t. The pastry was crunchy and all but creamy and soft, the crΓ¨me was more drunken raisins than anything else – no, thousands times no! – and where was the chocolate ganache that is supposed to go on top? Nice little pastry-thingy, but absolutely no Γ©clair. Terrible fail.

Eclair

Like a princess (and an alcoholic):

This week I had to travel to Hobart for work and since my boss didn’t care when I would go out (love mobile working) I decided to add the weekend. So I arrived in Hobart on Saturday morning and on Sunday I went to MONA, Hobart’s magnificent and bizarre museum – but more on that later. The museum is situated a bit outside of the city, so you can drive there or take the ferry. Being on a boat is always +1 so that was an easy choice. When it comes to tickets to the ferry, you get to pick between the standard and the posh pit (their words, not mine πŸ˜‰ ) so well, that was an easy choice too πŸ˜‰ I didn’t really understand what I bought until we just left the docks at about 09:40 and the lovely waitress said: ‘Would you like a glass of champagne?’ People who say no to champagne are stupid people, so that is how at 09:45 on a Sunday morning, I was looking at this:

Champagne

Best breakfast:

Hobart gave me the worst dessert ever, but also the best breakfast evah! On Sunday morning – so before MONA – I went to a little farmers’ market. There I found one of those food trucks that seem to be popping out of the ground everywhere nowadays. And there…….oh I get all happy and buzzy again just thinking about it…..I ate a toasted gingerbread bagel with butter and cinnamon sugar. No picture, there was no time or attention for that, that is how good it was. Thank goodness these guys don’t have a shop in Sydney, otherwise I had to go to the gym at least twice a day to compensate πŸ˜‰

Looking forward to:

Last week my work stuff in Hobart went so well, they are letting me perform the same ‘trick’ in our other office. In India. In Mumbai (!!!) The director still has to approve, but chances are he will. So then I will be flying out to Mumbai for at least a couple of days in May. I hope I am able to add some days just like I did in Hobart, so I can travel (Goa! Kerala!) but even if that won’t work out, it will still be a magnificent experience. Ow and did I mention I will be flying business class? Just for that alone I want to go πŸ˜‰

Favourite thing to do:

Travel! Are you still surprised? πŸ˜‰ I will come back home with no money, but I will have travelled πŸ˜‰ Easter was all about Hervey Bay, Lady Elliot and Fraser island, last weekend I spontaneously did Hobart, this weekend I am staying in Sydney (almost feels like new now πŸ™‚ ) next weekend I will be travelling to Brisbane and Noosa Heads and the weekend after that – I still have to book – but that will be Perth most likely… And that was April… πŸ™‚ May will also be intense: Bali and perhaps Mumbai. And I just saw that there is another long weekend coming up in June. Oh the possibilities πŸ˜‰

Xx Inez

PS: someone really needs to help me stay out of bookstores, just browsing is not an option, I buy books like there is no tomorrow. Even the self-inflicted rule that I can only buy new books when I have read everything I already bought, is easily forgotten when I set foot in one. Positive note: when I travel I do give myself the time to read, so eventually everything will be read πŸ˜‰Β 

PPS: do you remember the ginger cat that jumped on my lap a few weeks ago when I walked home after dinner? This week I found this taped to a light post and it really made me giggle πŸ˜‰ :

Kat

One thought on “Sydney | Things I like (3)”

  1. Volgens mij is dit toetje het eerste wat je daar hebt gegeten, dat geen succes was. Of heb je andere niet verteld? Oke wordt dan een lege beurs, maar een hoofd vol prachtige herinneringen, die niemand van je afneemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *