Sydney | Things I like (4)

Clouds(English text below)

New week, new post! Zoals gezegd, volgende week ben ik waarschijnlijk wat later omdat ik pas laat terug vlieg vanuit Brisbane op zondag, maar er komt ook volgende week een post online, beloofd! Misschien moet ik de RSS feed aanzetten zodat jullie niet hoeven te F5-en totdat er een update is (kijk mij nu wishful thinking, alsof jullie dat zouden doen ๐Ÿ™‚ ) maar van de andere kant geeft me dat ook de mogelijkheid om niet in ieder geval te proberen om elke maandag te posten… Ik denk er nog even over na ๐Ÿ™‚ย 

Beste museum:

MONA in Hobart. Zo geweldig dat ik er nu alweer naar terug wil. Elk jaar hebben ze ook een festival, ergens in juni, dus dat mรณet ik dit jaar doen. Het museum is uitgehouwen in een mergelstenen grot en is alles wat je niet verwacht van een museum. Het is er allereerst donker, heel donker. Dat heeft een wonderlijk effect, je bent gedesoriรซnteerd en de kunst komt ‘harder binnen’. En de kunst zelf…..verwacht geen oude meesters, of รผberhaupt ook maar iets dat als normale kunst wordt gezien. Alles is vulgair, schokkend, pijnlijk zelfs bijna. Er is een machine die poep maakt. I kid you not. De machine wordt gevoerd met voedsel en je kunt komen kijken tijdens gezette ‘feeding times’. Er is performance art, schilderijen, foto’s, beelden, en ze hebben allemaal gemeen dat ze provoceren, soms heel luid, en soms heel ingetogen, maar daarom niet minder confronterend. Bizar, maar zo ongelofelijk geweldig. Als je je ooit in deze uithoek van de wereld bevindt, ga erheen.ย 

MON

#First

Goede nieuwe rubriek lijkt me dit: zaken die ik voor het eerst doe of beleef. Deze week: een gecancelde vlucht. Was me nog nooit gebeurd. En aangezien ik op Hobart was, het de laatste vlucht van die dag was (Hobart airport lijkt qua grootte op Beek), kreeg ik er dus gratis en voor niets een extra nacht Hobart bij. Helaas wel maar een korte, voordat ik in het hotel was, was het na 12en en de wekker ging alweer om 6:15, maar och, voor alles moet een eerste keer zijn, niet? ๐Ÿ˜‰ Note to self: altijd extra ondergoed inpakken, je weet nooit wanneer je het nodig hebt ๐Ÿ˜‰ย 

Best buy/best skills:

Excuus voor de verwarrende titel, maar ben er nog niet helemaal over uit welke van de twee dit is. Ik neem tegenwoordig altijd een rugzak mee naar kantoor, dat is beter voor mijn schouders en rug (en dus voor het voorkomen van koppijn) dan een schoudertas. Deze heb ik laatste gekocht nadat mijn gratis Fitness First rugzak het dan eindelijk begaf (what can I say, ik besteed mijn geld liever aan reizen ๐Ÿ˜‰ ) en ik ben er heel blij mee. Maar er kan ook veel in, tellen jullie even mee? Voor mijn 5 (uiteindelijk dus 6) dagen in Hobart had ik hierin:

 • Laptop en oplader
 • Sportkleding
 • Sneakers
 • Verzorgingsspullen
 • Boek
 • Cross body tasje
 • Portemonnee
 • Papieren
 • 5 setjes kleding
 • Ondergoed voor 6 dagen (gelukkig maar ๐Ÿ˜‰ )ย 

Hoe goed is dat!? Ok, meeste van die kleding is ‘werkkleding’, dus geen zware truien of spijkerbroeken, maar rokken en blousjes, maar dan nog! Ik denk dat ik stiekem Mary Poppins’ tas gekocht heb ๐Ÿ˜‰ย 

Rugzak

Hardste gelachen:

Om de komiek Jim Jefferies en dan vooral om zijn stuk over airport security in zijn show ‘Bare’. Hij is Australisch, maar woont in Amerika en dit stuk gaat over hoe hij inmiddels zo ge-Amerikaniseerd is dat hij zich dus als Amerikaan gedraagt op vliegvelden, ook als hij een binnenlandse vlucht neemt in Australiรซ. Ik heb me ziek gelachen, omdat het zo typisch is, hij had mij kunnen beschrijven op het vliegveld hier. Humor moet je niet uitleggen, dat moet je ervaren, dus als je Netflix hebt, kijk zijn show Bare, of zoek voor dit specifieke stuk op youtube, die hebben het vast. En als je toch de show kijkt, zijn stuk over guns in de States is briljant. Added extra: hij doet in april een tour in Oz en ik heb nu dus kaartjes, hoera ๐Ÿ˜‰ย 

Beste ontdekking:

Quokka’s bestaan!! Deze gruwelijk schattige diertjes kun je – natuurlijk, where else – in Australiรซ vinden. En moet eerlijk bekennen dat deze ontdekking mijn keuze voor het lange weekend weg met Anzac day (eind april) behoorlijk gekleurd heeft. Want een zeer grote populatie van quokka’s woont op een eiland voor de kust bij Perth. Je pakt er een ferry heen en dan kun je het eiland rond fietsen (de Nederlander in me is extra blij nu ๐Ÿ˜‰ ) en foto’s maken met deze super dottige diertjes.ย 

Katy Clemmans/Getty
Katy Clemmans/Getty

Liefde voor:

Mijn kast, die zo langzaamaan niet meer te zien is omdat de kaarten steeds meer oppervlakte innemen. En maar goed ook trouwens, butt ugly dat ding ๐Ÿ˜‰ en zo geweldig deze kaarten! Ze zijn vooral van mama en een paar van Tilly. Soms doen ze er wel 3 weken over om bij me aan te komen en als het regent dan zwemmen ze in mijn brievenbus, maar kijk nu hoe lief! Thanks lieverds, jullie maken elke keer mijn dag :-*ย 

Kast

Xx Inez

PS: hoewel het hier inmiddels echt herfst is, is het nog net zo warm als een Nederlandse zomer, dus ik klaag niet ๐Ÿ™‚ย 

PPS: eigenlijk wordt het weer tijd voor een ‘things I miss’ (ik ben immers alweer 7 maanden hier, 7 maanden!!) maar aangezien dat buiten mensen en dieren eigenlijk vooral eten en drinken is……geeft jullie dat misschien een beetje een verkeerd beeld….. Oh who am I kidding, jullie kennen me, food = life ๐Ÿ˜‰ย 

New week, new post! As said, next week I will probably be a bit later since I will fly back to Sydney late on Sunday from Brisbane, but there will be a post online next week, promise! Maybe I should enable my RSS feed so you guys get a notification whenever I post something new, so you don’t have to F5 until there is an update (look at me wishful thinking, like you guys would ๐Ÿ™‚ ) but on the other hand that would also enable me to nรฒt post on Monday every week…. I’ll give it some extra thought ๐Ÿ™‚

Best museum:

MONA in Hobart. So awesome that I would like to go again, like, now. They have a festival every year in June too, so I just hรกve to go there this year. The museum everything you don’t expect from a museum. First up: it is dark in there, really dark. That has a remarkable effect, it makes you disorientated and the art almost ‘hits you harder’, if that makes sense (if you’ve been here, you’ll know ๐Ÿ˜‰ ) And the art itself…don’t expect any of the old masters, or anything that anyone would determine as ‘regular art’. Everything is vulgar, shocking, almost painful. There is a machine that produces poo. I kid you not. The machine is fed with food and you can come and watch the feeding at set ‘feeding times’. There is performance art, paintings, pictures, sculptures and they all have in common that they provoke, sometimes very loudly, sometimes very modest, but no less confronting either way. It is absolutely bizarre, but also absolutely amazing. If you ever find yourself in that little corner of the world, just go there.

MON

#First

I figured this would be a fun new column: things I experience or do for the first time, the possibilities with that are endless ๐Ÿ˜‰ This week: a cancelled flight. Never happened to me before. And since it happened while I was in Hobart and it was the last flight out of the day, I just acquired myself another night in Hobart! Unfortunately it was a short one, because before I arrived at the hotel, it was past midnight, and the alarm was set for 6:15, but hey, it is the experience that counts, no? ๐Ÿ˜‰ Note to self: always bring an extra set of underwear, you never know when you will need it ๐Ÿ˜‰

Best buy/best skills:

My apologies for this confusing title, but I am not sure which of it this is. I take all my stuff with me to the office in a backpack nowadays, since shoulder bags ruin my shoulders and back and thus create headaches. This little one I bought after my Fitness First backpack finally collapsed on me – what can I say, I’d rather spend my money on travelling ๐Ÿ˜‰ – and I really like it. But it also holds loads, like all of this for my 5 (6 in the end, but who’s counting ๐Ÿ˜‰ ) days in Hobart:

 • Laptop and charger
 • Exercise clothing
 • Sneakers
 • Make-up, soap and all that
 • Book
 • Cross body bag
 • Wallet
 • Travel and work papers
 • 5 sets of clothing
 • Underwear for 6 days (thank goodness ๐Ÿ˜‰ )

How good is that? Ok, most of the clothes are ‘work clothes’ so no big sweaters or heavy jeans, more like skirts and tops, but still! I think I accidentally bought Mary Poppins’ bag ๐Ÿ˜‰

Rugzak

Laughed the hardest:

At Jim Jefferies and more specifically his part on airport security in his show ‘Bare’. He is Australian but lives in the States and this part is on how he is so ‘Americanised’ that he acts like one in airports, even when he takes a domestic flight in Australia. I laughed so hard, because it is so typical, he could have described me at the airport here. Comedy shouldn’t be explained, it should be experienced, so I won’t say more, if you have Netflix, watch his show. Or when you don’t, just try to find this part on YouTube, I am sure they have it. And when you do go and watch the whole show, please look out for the part on gun control in the States, it is brilliant. Added extra: he is doing a tour in Oz in April and I now I have tickets, hurrah! ๐Ÿ˜‰

Best discovery:

Quokkas exist!! These extremely cute little creatures can – naturally, where else – be found in Australia. And I have to confess that this discovery has guided my choice for the long weekend (Anzac day) in April quite a bit. A very large population of quokka’s lives on an island out the coast of Perth. You take a ferry out and then you can bike around the island (the Dutch girl I am just jumped at hearing ‘bike’ ๐Ÿ˜‰ ) and take pictures of and have encounters with this lovely little things.

Katy Clemmans/Getty
Katy Clemmans/Getty

Love for:

My cupboard, which you can’t properly see anymore because of the ever expanding collection of cards. And that is a good thing, butt ugly, that cupboard ๐Ÿ˜‰ and so lovely these cards! They are mostly cards from my mom and a few from Tilly. It takes them sometimes more than 3 weeks to get here and when it rains, they swim in my little mailbox, but look how awesome and sweet they look! Thanks sweeties, you make my day every time :-*

Kast

Xx Inez

PS: even though it is full blown autumn here now, the temperatures are about the same as during a Dutch summer, so no complaining on this end ๐Ÿ™‚

PPS: I’ve been thinking it might be time for another ‘things I miss’, but besides people and animals, I actually only miss food and drinks…..which might give a bit of a wrong vibe…. Oh who am I kidding, you know me, food = life ๐Ÿ˜‰

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *