Sydney | OMG Bali!! <3

Sucks to be me ;-)
Sucks to be me ;-)

(English text below)

Mijn verjaardag vier ik altijd minimaal een week. Ik hou niet van feestjes met iedereen in 1 ruimte, ik ga liever apart met mensen uit eten, borrelen of lunchen voor mijn verjaardag en dat betekent dat ik dus een week lang heeeeel veeeel plannen heb. Dit jaar heb ik er nog een schepje bovenop gedaan en heb ik een lang weekend Bali geboekt. Zo mooi hoe als je in een land woont dat zo groot is als Australië, je perspectief qua afstanden volledig verandert. 6 uur vliegen? Draai ik mijn hand niet voor om, doen we in een weekendje.

Straat

En dus….Bali…. Om dit nu niet een blog vol superlatieven te laten zijn, die leest als een slechte reisgids: ga hierheen, alles is geweldig!1!!1! (But seriously, you should REALLY go 😉 ), ga ik het op zijn Inez’ doen: in een lijstje. Don’t you just love lists? Ik schrijf to do lists voor mijn to do lists….yes, I’m that kinda person 😉 Anyhooooooow, ik dwaal af, merk je het aan me dat ik een overnight vlucht heb gedaan en erna rechtstreeks naar kantoor ben gegaan? Niet, toch? 😉

Dus, Bali…..

Beeld

<3 Ik ben nog nooit ZO laat voor een vlucht geweest ever. Ik kwam aan bij de gate en de laatste 7 mensen waren aan het boarden, oeps. Note to self: birthday drinks de avond voordat je een vroege vlucht moet halen: niet zo’n goed idee.

<3 In dezelfde categorie: dat je goed bent met last minute je spullen pakken als je nuchter bent en goed geslapen hebt, wil niet zeggen dat je dat ook lukt als je dat….euhm….niet bent. #forgetallthethings 😉

Eten laatste dag

<3 Een vlucht van 6,5 uur zonder enige vorm van entertainment behoeft ook wat planning. Wist niet dat dat mogelijk was op een intercontinentale vlucht, maar blijkbaar wel.. Gelukkig is slapen altijd een optie.

<3 Ik was even vergeten dat Bali dus niet Australië is, dus ik had een beetje een cultuurschok toen ik aankwam :-O 😉

Inkijkje

<3 Maar: Ubud is prachtig, wat een geweldig, klein, overzichtelijk stadje is het. Elk ander gebouw is een tempel, de mensen zijn geweldig lief, boetiekjes overal, goede koffie, nog beter eten….take me back?

<3 Ik was ook even vergeten hoe het er in de meeste Aziatische landen aan toe gaat. Na slechts 2 dagen denk ik weer dat ik ‘taxi’ heet… 😉

My spa afternoon
My spa afternoon

<3 In de categorie: niet mijn meest heldere momenten – 2 yoga workshops van ieder 3 uur op 1 dag, is misschien, heel misschien, iets teveel van het goede. On a positive note: ik kan nu de bridge pose op mijn onderarmen, jeuj for me!

<3 Mijn villa in Ubud was geweldig… De badkamer daar is groter dan mijn woonkamer in Sydney. En wie wil er nu niet een eigen privé zwembad?

Tempel 2

<3 Al. Het. Eten. De Indonesische keuken is geweldig.

<3 Rozenblaadjes in je bad ziet er ge-wel-dig uit, maar het plakt aan alles en ik ben blij dat ik het niet hoefde op te ruimen 😉

Voeten spa

<3 That said, de spa bij de accommodatie was ook absoluut geweldig, een van de beste massages ooit.

<3 Zomaar een super klein kikkertje, niet groter dan mijn pink, die me gezelschap komt houden in mijn buitendouche bij mijn villa. So tiny!

Tempel

<3 Ontbijt met uitzicht over de rijstvelden.

<3 Wetende dat dit paradijs zo dichtbij is, maar 6 uur vliegen jongens, 6 uur!! 😉

Rijstveld

<3 En weten dat ik over 7 weken gewoon weer terug ga, deze keer naar Canggu en met Martheeeeee!

Gado

Geen idee hoe ik dit weekend ga toppen aankomende week, maar ik ga mijn best doen. If matters come to worst, dan krijgen jullie gewoon weer een receptje van me 😉 😛 De week erna ga ik naar Christchurch, Nieuw-Zeeland, dus de week erna heb ik vast weer genoeg stof om jullie de ogen uit te steken 😉 #sorrynotsorry 😉

Xx Inez

PS: Funny fact: in Indonesië kun je gewoon je Nederlandse stekkers gebruiken. Sta ik dan met mijn Australische laptop 😉

PPS: Er zit. Gewoon. Een. La. Place. Op het vliegveld in Bali… Beter dan Friet van Piet I reckon, maar toch 😉

 

 

I don’t just celebrate my birthday on the day itself, I have a birthday week. I don’t really like to have the traditional one party with everyone together, I like to have dinners, drinks, lunches….so that inevitably means I celebrate my birthday the whole week. Poor me 😉 This year, I added to that week by booking a long weekend in Bali as a birthday gift to me. So interesting that when you live in a country that is as big as Australia, your perspective on distances completely changes. A 6 hour flight? Eaaaasy, I’ll do that for a weekend.

Straat

And thus….Bali….. To ensure that this won’t be a blog filled with superlatives, which reads like a very bad travel guide: go here, everything is amazing!!!1!!1! (But seriously, you should REALLY go 😉 ), I will do this my way: in a list. Don’t you just love lists? I write to-do lists for my to-do lists….yes, I’m that kinda person 😉 Anyhooooooow, I’m diverging, do you notice in any way that I took an overnight flight and went straight to the office? Not really, right? 😉

So, Bali…..

Beeld

<3 I have never been THIS late for a flight ever. I arrived at the gate when the last 7 people were boarding, oops. Note to self: birthday drinks the night before you have an early flight to catch: not the best idea ever.

<3 In the same category: that you’re really good in last minute packing when you are sober and had a good night sleep, doesn’t mean you are just as good when…..erhm…..you aren’t.. #forgetallthethings 😉

Eten laatste dag

<3 A 6.5 hour flight without any form of entertainment also needs a bit of planning. I didn’t know it was possible to have no entertainment on an intercontinental flight, but apparently that’s a thing… Thank goodness sleeping is always an option.

<3 I also kinda forgot that Bali is not Australia, so I got a bit of a culture shock when I arrived :-O 😉 Again: hangover, no planning, birthday week, cut me some slack, will ya? 😉

Inkijkje

<3 But: Ubud is absolutely gorgeous, what a lovely small little town it is. Every other building is a temple, the people are immensely kind, little boutiques everywhere, good coffee, even better food…..take me back?

<3 I also temporarily forgot how the tourist stuff in most Asian and South American countries works. It only took 2 days for me to think my name was ‘taxi’ again 😉

My spa afternoon
My spa afternoon

<3 Another one in the category: not my brightest moments – 2 yoga workshops of each 3 hours in 1 day, is maybe, really maybe, a little bit too much. On a positive note: I can do the bridge pose on my forearms now, jeuj for me!

<3 My villa in Ubud was amazing…. The bathroom there is bigger than my living room in Sydney. And who doesn’t want their own private pool?

Tempel 2

<3 All. The. Food. Absolutely love Indonesian cuisine.

<3 Rose petals in your bathtub looks a-ma-zing, but it sticks to everything and let’s just say I am happy I didn’t have to be the one cleaning it 😉

Voeten spa

<3 That said, the spa at my accommodation was absolutely amazing, had one of the best massages ever.

<3 Just a tiny little frog, not bigger than my pinkie, who kept me company during my shower in the outside shower in my villa. So tiny!

Tempel

<3 Brekkie with a view over the rice fields.

<3 Knowing that this paradise is so close, it only takes 6 hours you guys, 6 hours!! 😉

Rijstveld

<3 And knowing that I will be back in 7 weeks, this time going to Canggu with Martheeeeee!

Gado

I have no idea how I will top this weekend in my post next week, but I will try my best. If matters come to worst, I will just post another recipe for you guys 😉 😛 The weekend after next I will be going to Christchurch, New Zealand, so the week after I should have enough material for a jealousy inducing post 😉 #sorrynotsorry 😉

Xx Inez

PS: Funny fact: in Indonesia I can just use my Dutch electrical plugs. Didn’t think that one through with my Australian laptop 😉

PPS: The amount of Dutch language and food that can be found in Bali blew me away. I have also not heard as much Dutch around me as I did this weekend, very vague… Well, I’ve had my portion of Dutch, no need to come home soon now, I reckon 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *