Sydney | Things I’ve learned (5)

Gorgeous Christchurch
Gorgeous Christchurch

(English text below)

Hoe vaak heb ik al beloofd om nu echt – jaha, deze keer echt – elke week te bloggen? Ik denk inmiddels vaker dan dat ik een ‘Thing I’ve learned’ post geschreven heb….. πŸ˜‰ Oeps. Ik kan alle redenen wel opnoemen: een 16,5-urige werkdag, een lang weekend in Christchurch, een feestdag….maar laat ik jullie niet vervelen met dat soort zaken. Ik denk dat het gewoon wijs is om het niet meer te beloven, dan kan ik jullie ook niet teleurstellen. Expectation management noemen ze dat op kantoor πŸ˜‰

Dus…..on to the blog of this week dan maar! πŸ™‚ Ik had een geweldig idee voor een blog post in een droom, maar aangezien ik niet een notepad naast mijn kussen heb liggen – wel mijn telefoon, maar dat vergeten we voor het gemak even πŸ˜‰ – ben ik dat dus vergeten. Hopelijk wakker ik nu iets aan in mijn onderbewustzijn en droom ik het vannacht gewoon nog een keer, maar troost je anders met de gedachte dat het echt heel erg awesome was πŸ˜‰ De afgelopen paar weken ben ik meer in Sydney geweest dan in de maanden maart en april samen, dus vallen me ook meteen meer dingen op. Goede intro voor de post van deze week – al zeg ik het zelf πŸ˜‰

# Winter in Sydney is best uit te houden. Het regent, het waait, maar een jas heb ik nog niet nodig gehad. Goh, lijkt een beetje op jullie zomer, alleen dan wΓ©l warm πŸ˜‰

# Sydney lijkt wel een beetje op luilekkerland. Alleen vliegen hier in plaats van gebraden kippen, je de aanbiedingen voor banen in de mond. Mocht je daar zin in hebben, natuurlijk πŸ˜‰

# Naar de dokter gaan is raar. Geen zorgen, moest alleen een herhaalreceptje hebben, maar waar ik in Nederland daar gewoon voor kan bellen, moet ik hier langskomen en meteen een onderzoek ondergaan. #nannystate #struggles

# Goddamnit – ja sorry, mijn blog, ik mag vloeken πŸ˜‰ – ik heb nog steeds geen fatsoenlijke wijn gevonden hier. Humpf. Ik ben van ellende maar aan de gin & tonic begonnen #hipsterforlife #woonnieteensinAmsterdam

# Nieuw-Zeeland is zo awesome en het is ZO dichtbij. Het landschap en de sereniteit daar roepen bij mij meteen van die laat-ik-hier-gaan-wonen-en-schapen-gaan-hoeden-gevoelens op.

# Weet overigens zeker dat ik dat beter zou kunnen dan de Amerikanen met wie we op tour waren in Christchurch. Die moest ik uitleggen waarom sommige schapen een gekleurd kontje hadden….en waarom de kleuren verschilden… Dat was een van de meest awkward gesprekken die ik ooit heb gehad…..

# Hotels in Sydney zijn 9 van de 10 keer geen hotels, maar bars. Goed om te weten…

# Had ik al ooit verteld dat er papegaaien en kaketoes door de stad heen vliegen? Leuk gezicht, maar een lawaai dat die beesten maken… Geef mij maar musjes πŸ˜‰

# Ik woon hier nu al bijna 10 maanden, maar betalen met mijn pinpas is nog steeds een gedoe: bij elke transactie moet ik kiezen tussen cheque, savings or credit en ik doe het nog steeds verkeerd.

# Het mag dan buiten lekker Nederlands zomerweer zijn, binnenshuis is het niet te harden. Geen dubbele beglazing, geen isolatie en geen centrale verwarming. Nu zou die laatste niet zo’n ding zijn, als ik die eerste 2 zou hebben. Het is binnen gvd kouder dan buiten. Ik snap ineens waarom het AustraliΓ«rs waren die Uggs hebben uitgevonden. En ja, elk 16-jarig meisje: het zijn van origine sloffen. Voor binnen. Omdat het hier in huis koud is. Dus. πŸ˜‰

# Nerds heb je overal. Ook in Sydney. On that note: ik moet zaterdag naar een Harry Potter themed verjaardagsfeestje. Ik overweeg als de mantel van onzichtbaarheid te gaan, of heeft iemand nog betere ideeΓ«n? πŸ˜‰ πŸ˜›

Tot volgende week – waarschijnlijk! πŸ˜‰

Xx Inez

PS: Zelfs met al mijn beveiliging opgeschroeft, krijg ik nog meer dan 100 spam comments op de blog elke week. Serieus, hoe dan?

PPS: Het is hier nog altijd beter weer in winter dan bij jullie in de zomer. #justsaying πŸ˜‰

PPPS: Als je naar de kapper gaat en je keuzes voor een drankje: water, koffie, thee, wijn of champagne zijn, dan weet je dat het pijn gaat doen πŸ˜‰ Maar, ik zeg: resultaat mag er zijn πŸ˜‰

Foto ik

 

Soooooo….how often have I promised you guys that this time – yes, really, really this time – I would write a blog every week? I think I’ve said it more than I’ve written a ‘Things I’ve learned’ post… πŸ˜‰ Oops. I can give you all the reasons: like a 16,5 hour work day, a long weekend in Christchurch, a public holiday…..but I won’t bore you with stuff like that πŸ˜‰ I think my new approach will be just to not promise a post every week, that way, I can’t disappoint you. Expectation management is what they call that at the office πŸ˜‰

Well….on to the blog of this week then! πŸ™‚ I had an amazing idea for a blog post in a dream, but since I don’t keep a notepad next to my pillow – that I have my phone within reach is easily forgotten πŸ˜‰ – I don’t remember what it was. Hopefully by writing this down I stir something in my subconscious and I will re-dream it again tonight, but if not: please know it was really awesome πŸ˜‰ The last few weeks I have been in Sydney more than in the months March and April combined, so I hence notice a lot more things. Good introduction for this week’s post – if I may say so πŸ˜‰

# Winter in Sydney is not too shabby. Sure, it rains, the winds can be hard, but I haven’t needed a jacket yet. Ow, it actually reminds me a bit like summer in the Netherlands, only here it is warm, unlike in the Netherlands πŸ˜‰

# Sydney has an interesting job market. Here, jobs find you, even when you don’t go looking for them. It feels a bit like being in a hide and seek game you did not know you were playing. Interesting, if you’re interested, obviously πŸ˜‰

# Going to the doctor’s is weird as. No worries, just had to get a repeat prescription, but for those things I can just call the doctor in the Netherlands. Here, they not just made me stop by, no they also wanted to do a full physical. #nannystate #struggles

# Goddamnit – yeah sorry, my blog, I’m allowed to curse a bit πŸ˜‰ – I still haven’t found proper wine here. So my new drink of choice is gin & tonic. Too hipster, I know, but you can’t win ‘m all πŸ˜‰

# New Zealand is so awesome and it is SO close. Those landscapes and serenity stir the let’s-live-here-and-herd-sheep-feelings in me.

# I’m very certain btw that I would be better in doing that than the Americans with whom we were on tour in Christchurch. I had to explain to them why some sheep had a coloured bottom…..and why the colours differed…. That must have been one of the most awkward conversations I have ever had….

# Hotels in Sydney aren’t hotels 9 out of 10 times, but pubs. Good to know….

# Did I ever tell you that there are parrots and cockatoos flying around freely in the city? Looks awesome, but the noise these guys make…. I almost prefer pigeons πŸ˜‰

# I’ve lived here for almost 10 months now, but paying with my debit card is still a hassle: every transaction they make me choose between cheque, savings or credit and I still mess up.

# It might be lovely Dutch summer weather outside, inside I’m dying. No double glass, no insulation, no central heating. I could easily do without the central heating, if I would have the first two. It is colder inside than it is outside for crying out loud! I now also fully understand why it were the Australians that came up with Uggs. And to all Dutch teenage girls that live in their Uggs: originally they are slippers. For inside the house. Because it is cold indoors. There. πŸ˜‰

# Nerds are to be found everywhere. Also in Sydney. On that note: I need to go to a Harry Potter themed birthday party on Saturday. I’m considering going as the cloak of invisibility, or does any of you have a better idea? πŸ˜‰ πŸ˜›

See you next week – probably! πŸ˜‰

Xx Inez

PS: Even with my security all up, I get more than 100 spam comments on the blog every week. How is this even possible??

PPS: It is still warmer in Sydney in winter, than it is in the Netherlands in summer. #justsaying πŸ˜‰

PPPS: When you go to the hairdresser and your choices for a beverage are: water, coffee, tea, wine or champagne, you know it is going to be expensive πŸ˜‰ But, the results are not too bad, if I may say so πŸ˜‰

Foto ik

One thought on “Sydney | Things I’ve learned (5)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *